Op zaterdag 17 en zondag 18 november zal in Amstelveen het tweede kwalificatietoernooi van in totaal vier voor het NK jeugd 2019 worden georganiseerd. Het is het tweede seizoen dat de kwalificaties voor het NK Jeugd (uitgezonderd de C jeugd) volgens een nieuwe opzet verlopen. Er zijn vier landelijke kwalificatietoernooien gepland waarbij de spelers en speelsters zich voor het NK jeugd Assen 2019 (NJSK 28 april – 4 mei) kunnen plaatsen. Deelname staat open voor alle KNSB jeugdleden. Spelers kunnen zelf bepalen hoe vaak ze meedoen. Per kwalificatie plaatsen de hoogst geeindigde drie spelers en het beste meisje bij de A alsmede bij de B. Ook zijn er drie plaatsen bij de C meisjes te verdienen.
Kijk op de toernooisite onder Kwalificatietoernooi NK ABC voor alle informatie over Amstelveen. Er kunnen nog de nodige deelnemers bij. deadline van inschrijven is donderdag 15 november.
Nadere informatie over de kwalificaties, alsmede het reglement zie:
www.schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nkabc
Nieuw ten opzichte van vorig jaar is dat er geen barrages meer op zondag worden gespeeld indien er op wedstrijdpunten gelijk wordt geëindigd (zie de site voor meer info).