Tijdens het 8e Science Park Schaaktoernooi in Amsterdam (zoals ieder jaar gespeeld in sportcentrum Universum op het Science Park) zal er voor de tweede op rij een officieel NK schaken voor (geregistreerde) studenten worden georganiseerd. Vorig jaar was Colin Stolwijk winnaar op het Science Park.
Iedereen die in Nederland ingeschreven staat aan Universiteit, HBO of MBO is tot deelname gerechtigd. Het NK Studenten zal volgens een formule worden gespeeld waarin alle deelnemers (ongeacht de rating) gelijke kansen hebben op de titel. Zie de website van het schaaktoernooi voor meer uitleg hierover. Er is een gegarandeerde eerste prijs van 250 euro, en de winnaar krijgt de officiële titel Nederlands studentenkampioen.
Het 8e Science Park Schaaktoernooi vindt plaats van zaterdag 7 juli tot en met zondag 15 juli. Plaats van handeling is het Amsterdam Science Park, in Amsterdam-Oost. Op de website van het toernooi staat meer informatie. Niet alleen over het NK Studenten, maar ook over alle overige toernooien en de aanmeldingsprocedure.

Het NK Studenten is een gezamenlijk initiatief van de organisatie van het Science Park Schaaktoernooi en de KNSB.