School Chess 4 All 2024

Toernooien voor alle niveaus van Voortgezet Onderwijs

De KNSB organiseert jaarlijks een paar schaaktoernooien voor verschillende niveaus van leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Tot nu toe was dat uitsluitend onder de noemer NK VO, het Nederlands Kampioenschap Voortgezet Onderwijs. Dit seizoen gaan we onder een nieuwe naam verder. De nieuwe naam is School Chess 4 All 2024. We willen namelijk niet alleen de sterkste schakers in ons toernooi, maar iedere leerling die het leuk vindt om een potje te schaken. De toernooien zijn zowel individueel toegankelijk als met een team van leerlingen van dezelfde school per categorie.

School Chess 4 All 2024 logo

Extra categorie voor beginners

De toernooien kende eerst alleen categorieen voor de eerste twee leerjaren en voor alle leerjaren.
Enkele jaren terug hebben we een derde categorie toegevoegd met maar 1 clubschaker in de opstelling. Zo konden veel extra scholieren een leuk toernooi meespelen zonder dat ze lid hoeften te zijn van een schaakclub.Inmiddels is dit de grootste categorie.

Met ingang van 2024-2025 is er een vierde categorie toegevoegd geheel gericht op beginners. Deze categorie is er voor al die leerlingen die net schaken hebben geleerd of zelf online wat dingen hebben uitgeprobeerd maar verder nog weinig ervaring hebben met schaakwedstrijden. Deze categorie is voor scholen ook interessant als ze met schaakles in de klas zijn gestart of een schaakclub op school hebben ingericht.

Ga naar kwalificaties en aanmelden voor meer informatie