Een DGT Club Pack bestaat uit 10 schaakspellen (stukken en borden).

De actie voor 1500 schaaksets van DGT voor scholen is een groot succes geworden. De 1500 sets waren een cadeau van DGT aan de scholen ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan van de KNSB en hun eigen jubileum van 30 jaar. De schaaksets zijn per dozen van 10 stuks verspreid over de regionale bonden en vervolgens de scholen. Inmiddels is meer dan 90% op een school in Nederland aangekomen en worden druk gebruik in pauzes en bij schaaklessen op school. Elke regio kende haar eigen aanpak met het verspreiden van de schaaksets.

Jetze Heun van de LeiSB gaf in eerste instantie aan dat het nog best lastig was om de juiste scholen te vinden. De meeste schaakscholen waren al voorzien, totdat ze bij scholen uitkwamen die de materialen goed konden gebruiken. Ze zijn allemaal uitgegeven.

Frank Lambregts van de NBSB heeft het via de lokale kwalificaties voor het basisonderwijs verspreid.

Jos Dumont van de LiSB heeft het via een oproep bij de trainers gedaan. De trainers waren heel blij om niet meer zoveel met materialen te hoeven slepen.

Sara Zondergeld van de SGS heeft het eerst op de ALV genoemd. Vervolgens zijn er aanvragen gekomen van trainers, ouders op een nieuwe school en VO scholen. Naar een paar VO scholen heeft de SGS zelf ook een aantal sets gebracht. Ook op Islamitische scholen werden de materialen goed ontvangen.

In de NOSBO en HSB zijn alle sets al uitgegeven.

In de RSB en SGA loopt de actie nog en worden de laatste sets binnenkort nog verspreid. DGT heel hartelijk dank voor de fantastische tractatie! Zie hier ook enkele artikelen over de actie: