Impressie van de Jozefschool tijdens het NK345 (foto Andre Wagner)
Impressie van de Jozefschool tijdens het NK345 (foto Andre Wagner)

Op zaterdag 29 juni was de seizoensafsluiting van de landelijke jeugdkampioenschappen met het NK345 in Schiedam. De Jozefschool was voor de derde keer op rij de gastheer. Bijna 300 deelnemers van 27 teams streden om de schoolteamtitels voor grote, middelgrote en kleine teams.

Drie nieuwe kampioenen


Het kampioenschap werd in 12 groepen gespeeld. Na 7 ronden hadden we niet alleen 12 individuele groepswinnaars, maar ook drie nieuwe Nederlandse Kampioenen bij de Grote, Middelgrote en Kleine schoolteams. De Grote teams konden tot 20 spelers bij zich hebben, de Middelgrote maximaal 14 en de Kleine maximaal 9 spelers. Voor de scores werd het 3, 2, 1 principe toegepast, waar een overwinning 3 punten oplevert, een remise 2 punten en een verloren partij nog altijd 1 punt.

Grote teams

Bij de grote teams was het thuisteam van de Jozefschool favoriet. Vanaf de eerste ronde lieten ze dat duidelijk merken,. Ze pakten de titel voor de derde keer op rij. Het team van de HSV uit Den Haag werd tweede en de Ontdekking uit Almere derde.

Kampioensteam Grote teams van Jozef 1 (foto Andre Wagner)

Middelgrote teams

Bij de middelgrote teams was het een nieuwe school die de titel pakte. De Startbaan/I-St@rt uit Eindhoven pakte ook met grote voorsprong op de nummer twee de titel. De Vogelezang Noord uit Spijkenisse werd (na hertelling) tweede. De Eduard van Beinum uit Rotterdam werden derde en ’t Slingertouw uit Eindhoven werd vierde. ’t Slingertouw had dus geluk dat ze de derde prijs hebben ontvangen. Dat verdiende ze wel na die lange file in de ochtend. Voor Vogelezang Noord worden extra prijzen besteld.

Kampioensteam bij de Middelgrote teams van de Startbaan/i-st@rt (foto Andre Wagner)

Kleine teams

De kleine teams bestonden uit 5 tot 9 spelers, In deze categorie is het altijd het meest spannend. De nieuwe kampioen is het team van de Bloemcamp uit Wassenaar. Met 89 punten pakte zij de titel voor de Nutsschool uit Wassenaar (87) en de Kinderhof uit Amersfoort (85).

Kampioensteams bij de kleine teams van de Bloemcamp (foto Andre Wagner)

We danken het team van 20 vrijwilligers van de Rotterdamse Schaakbond voor een geweldige dag en natuurlijk de Jozefschool, want zonder hen hadden de kinderen niet zo’n leuke dag kunnen meemaken.

Zie hier alle eindstanden zowel voor teams als individueel:

Uitslagen

Fotopagina (foto’s Andre Wagner)

Sfeerverslag van Andre Wagner.