Beeld van een van de vorige edities van het evenement.

Van de hand van schaakjournalist Peter Boel is een boek verschenen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het NK voor senioren en veteranen. In dit boek, dat is gemaakt op verzoek van de organisatoren van het NK, wordt de rijke geschiedenis van het evenement beschreven.

Herinneringen

In het boek beschrijft Peter Boel het ontstaan van het NK en hoe dit evenement maar liefst een halve eeuw een plek op de kalender kreeg. Veel deelnemers bewaren goede herinneringen aan het toernooi dat heel lang in hotel De Bilderberg in Oosterbeek werd gehouden en later verhuisde naar Cultureel Centrum Theothorne in Dieren. De auteur sprak met een aantal personen die vele edities hebben meegemaakt.

Het toernooi kende vele prominente deelnemers, zoals Jan Nagel, Roel van Duijn en Hans Böhm en vele andere kleurrijke spelers en speelsters. Een van de markantste: Catharina Roodzant, die 102 jaar oud werd. In het boek staan vele anekdotes en ook heel veel mooi partijmateriaal met diagrammen.

Omslag van het boek dat is gemaakt ter ere van 50 jaar NK senioren/veteranen.

50e NK

Het boek van Peter Boel wordt ten doop gehouden bij het 50e NK senioren/veteranen dat zaterdag 13 juli begint in Cultureel Centrum Theothorne in Dieren. Het gaat over 7 ronden en duurt tot en met vrijdag 19 juli. Naast het NK is er een open seniorentoernooi over 5 ronden, van maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli.

Hoe bestellen?

Hoe kom je aan het boek? Deelnemers krijgen het gratis. Andere liefhebbers kunnen het tijdens het toernooi kopen á €10,- of verkrijgen door overmaking van €12,50 (inclusief verzendkosten) op bankrekening NL22 INGB 0006 7984 51 t.n.v. Stichting Seniorenschaaktoernooi o.v.v. het adres en het wordt dan thuis gestuurd.