Begin van de laatste ronde met de topper tussen ABN AMRO en SVB. Op de voorgrond bord 4 met links Monique van de Griendt van SVB en tegenover haar Jerrel Thakoerdien. (foto Frans Peeters)

ABN AMRO  is winnaar geworden van het NK bedrijvenschaak 2024. Dit kampioenschap vond op zondag 15 september plaats in zalencentrum Rustburcht in Rotterdam.

Grote deelname

De deelname was groot. Aan het toernooi deden net als vorig jaar 54 teams (viertallen) mee, waarmee het toernooi was volgeboekt. Er werden 7 ronden gespeeld. Het speeltempo was rapid. Voor de organisatie tekende net als vorig jaar Stichting Schaak Promotie.

Gratis

Het toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door Stichting RINIS. Er was geen inschrijfgeld verschuldigd. Iedereen werd ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Tijdens de middagpauze werd een gratis heerlijke en voedzame lunch aangeboden en de hele dag door was er gratis koffie, thee en frisdrank beschikbaar. De dag werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking, uiteraard met veel fotomomentjes én een gezellige borrel met hapjes.

Spannend

De strijd om de eerste plaats was erg spannend. In de 7e en laatste ronde speelden ABN AMRO en SVB tegen elkaar. Uit deze wedstrijd zou de nieuwe kampioen komen. Het werd gelijk, 2-2, wat betekende dat ABN AMRO zich kampioen mocht noemen. De beide teams eindigden weliswaar gelijk qua matchpunten, maar de spelers van ‘de bank’ hadden een totaal van 23 bordpunten tegen 20,5 voor de nummer 2.