Webinar Schaakvaardigheden aanleren (Bijna Vol)

Home Agenda Webinar Schaakvaardigheden aanleren (Bijna Vol)

Wat kan je eraan doen als spelers in (online) partijtjes stukken blijven weggeven? En hoe zorg je dat leerlingen ook op internet kritisch blijven nadenken?

Het aanleren van vaardigheden is normaal al knap lastig, online is dit nog lastiger. Toch willen we ook bij onze online lessen niet alleen maar kennis overbrengen; We willen ook dat onze leerlingen vaardigheden ontwikkelen om deze kennis daadwerkelijk in de eigen partijen toe te passen.

In dit webinar zal Dolf Meijer (voormalig Talentcoach van de KNSB, tevens zeer ervaren schoolschaaktrainer) praktische tips geven hoe je, ook in online lessen, diverse vaardigheden kan oefenen. Zo zal hij ingaan op de vraag hoe je leerlingen de juiste manier van denken kan aanleren, welke oefeningen je het beste kan doen om het vooruitdenken te verbeteren en misschien wel het belangrijkste van allemaal: hoe je bepaalde basisvaardigheden wel en niet moet automatiseren.

De Webinar vindt plaats via Zoom. Deelname is gratis. Je krijgt van te voren een link doorgestuurd naar het mailadres dat je opgeeft bij aanmelding.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Data en tijd: 28 januari van 20.00 tot 21.15 uur 

 

Bedankt voor uw deelname en veel plezier! 

Belangrijke links