Vandaag hebben we de mijnpaal van 1.000 scholieren bereikt op de Online Jeugdschaakclub Nederland. Deze leuke online jeugdclub is pas in oktober 2018 opgericht en telt nu al de 1.000 jeugdleden. Er zijn ook al meer dan 1800 partijen gespeeld! Een enorm succes!
Deze club is zowel voor clubleden van schaakclubs als voor scholieren uit het basis onderwijs die nog lid zijn van een officiele schaakclub. Het lidmaatschap kost slechts € 7,50 per jaar en daar krijg je een schat aan mogelijkheden voor terug.
Je kunt dagelijks tegen andere scholieren schaken, zowel binnen je eigen school als daarbuiten. De KNSB organiseert vanaf maart 2019 ook officiele toernooien met leuke prijsjes. Je hoeft niet te wachten tot maart. Nu al zijn er dagelijks snelschaak toernooien. Ook kan je je aanmelden voor de eerste langzame toernooien met 3 dagen per zet.
Er zijn drie mogelijkheden om aan te melden:
1) Via de club. Clubs hebben het aanbod gekregen van de KNSB om gratis deel te nemen. Voorwaarde is dat de club zich daarvoor zelf aanmeldt en een coach benoemt. Alle jeugdleden t/m 12 jaar ontvangen dan collectief een account (Let op: Dit aanbod geldt t/m 6 februari 2019).
2) Via de school. De school meldt een groepje scholieren aan en een contactpersoon (coach) en betalen daar € 7,50 per jaaraccount per pesoon voor. Uitlevering is uitsluitend op naam.
3) Via je ouders. Je ouder fungeert dan als de coach namens de school. De kosten zijn € 7,50 per jaaraccount per persoon. Het is mogelijk om zowel maar voor 1 leerling als meedere leerlingen van dezelfde school als coach te fungeren. 
Zie voor meer informatie: https://schaken.nl/online-jeugdschaakclub-nederland/aanmelden