Op een warme 24 juni is in Schiedam in de St.Jozefschool is het NK 345 georganiseerd. 25 schoolteams waren aanwezig met 255 deelnemers uit de groepen 3, 4 en 5 van het basisonderwijs. Het leuke bij dit toernooi is, iedereen kan meedoen, teams bestaan dan ook uit verschillend aantal spelers. Er zijn teams van 5 spelers, maar ook van 20. Bijna een complete klas.
Dat is precies waar het NK 345 voor staat. Iedereen die schaken leuk vindt kan meedoen in het team.

Desondanks wordt er wel degelijk gespeeld om echte NK titels. Om het voor elk team spannend te maken, wordt er in drie klassementen gespeeld, kleine teams, middelgrote teams en grote teams. De spelers speelden in 12 individuele groepen waarbij de scores steeds voor het eigen schoolteam werden opgeteld.

De Top 3 per klassement:

Top 3 klassement Grote teams:
1. St. Jozef – Schiedam
2. HSV – Den Haag
3. Nutsschool – Wassenaar

St. Jozefschool – team 1- Schiedam (foto Andre Wagner)

Top 3 klassement Middelgrote teams:
1. ‘t Slingertouw – Eindhoven
2. Galvani- Den Haag
3. Anne Frank – Leiden

‘t Slingertouw – Eindhoven (foto Andre Wagner)

Top 3 Klassement Kleine teams:
1. Vrije school Leidsche Rijn – Utrecht
2. Kinderhof – Amersfoort
3. De Scharn – Maastricht

Vrije school Leidsche Rijn – Utrecht (foto Andre Wagner)

Zie hier alle scores.

Bekijk ook het sfeerverslag van reporter Andre Wagner

Het toernooi werd mogelijk gemaakt door de St. Jozefschool, de RSB en de KNSB. Meer dan 30 vrijwilligers waren vandaag actief om alles in goede banen te leiden. Allen bedankt voor julie geweldige inzet. Ook extra dank voor de mooie jubileumpennen (alle deelnemers) en mokken (organisatie) ter gelegenheid van KNSB 150 jaar.
Bij de schaakquiz zat natuurlijk ook een vraag over de leeftijd van de KNSB. Die hadden de meeste wel goed. Lastiger waren de vragen wie de Nederlandse Kampioenen bij de volwassenen zijn op dit moment. Gelukkig waren er toch een aantal die goed konden googelen, zodat ze toch nog Erwin en Machteld konden aanvinken. OP 2 juli begint alweer het nieuwe kampioenschap in Utrecht in de Galgenwaard Onder de goede inzenders zijn 6 cadeaus verloot, 3 Simon de Schaker boeken en 3 dozen van Koning Schaak.