Op dinsdag 10 september begint in Khanty-Mansiysk (Rusland) de FIDE World Cup. 128 schakers verschijnen aan de start van dit knock-out toernooi dat deel uitmaakt van de WK-cyclus 2019-2020. Namens Nederland nemen Anish Giri en Benjamin Bok deel aan dit evenement in Siberië.

De twee spelers die zich uiteindelijk na 6 knock-out ronden plaatsen voor de finale (30 september-4 oktober) kwalificeren zich tevens voor het Kandidatentoernooi 2020 waarvan de winnaar wereldkampioen Magnus Carlsen mag uitdagen.

In Khanty-Mansiysk worden steeds matches gespeeld van twee partijen met regulier speeltempo. Bij een 1-1 stand wordt via partijen met een versneld speeltempo een beslissing geforceerd. De partijen zijn live te volgen.

In de finale worden uiteindelijk vier partijen met regulier speeltempo gespeeld (en bij een gelijke stand partijen met een versneld speeltempo)  om uit te maken wie de hoofdprijs van $ 110.000 wint.

De paringen van de Nederlanders in de eerste ronde zijn:
Anish Giri (NED)           —         Rahman Mohammad Fahad (BGD)
Ivan Saric (CRO)           —         Benjamin Bok (NED)

Onder de deelnemers zijn vrijwel alle wereldtopspelers te vinden met uitzondering van de wereldkampioen Magnus Carlsen, zijn vorige uitdager Fabiano Caruana (die al een plaats heeft in het Kandidatentoernooi 2020) en oud-wereldkampioen Anand. Anish Giri is op rating als tweede geplaatst na de Chinees Ding Liren.