door Nico Reus
In het kader van de Nationale Sportweek is er op initiatief van de schaakvereniging Revanche (uit het Noord Hollandse Wervershoof) en de winkeliersvereniging Wervershoof door Team Sportservice West-Friesland een Back2Sportdag georganiseerd op 22 september op het Raadhuisplein in Wervershoof.
De bedoeling van deze dag was om alle mogelijke sporten in Wervershoof te promoten en om kinderen en volwassenen enthousiast te maken voor een sportvereniging. Naast alle mogelijke bewegingsporten zoals voetbal, handbal, volleybal e.d. waren wij daar als schaakvereniging ook aanwezig. Ondanks het herfstachtige en vooral koude weer hadden wij vooral met het grote schaakspel veel belangstelling van met name de jeugd. Al met al een geslaagde dag die hopelijk nieuwe leden gaat opleveren.
Schaakclub Revanche is actief voor zowel jeugd als volwassenen. Jeugdleden kunnen iedere dinsdagavond bij ons les krijgen volgens de stappenmethode van 18.45 uur tot 19.45 uur. Het seniorenschaak is vanaf 20.00 uur. Wie een keer vrijblijvend wil komen kijken of een les volgen, is van harte welkom. Zie ook onze website www.revanche.eddict.nl
Dit is het vierde artikel in de serie goede voorbeelden van acties rond de Nationale Sportweek 2018.