In september en oktober staan voor de verenigingen weer leuke ledenwerfacties op de planning. 

De Nationale Sportweek (15-29 september)
De AH Sport Actie (15-30 september)
Het Global Chess Festival, oftewel de wereldschaakdag (13 oktober)

Ten behoeve van deze acties kunnen verenigingen een gratis promotiepakket afnemen bij de KNSB. Dit jaar bestaat het promotiepakket uit:
een nieuwe flyer met twee puzzels (makkelijk en moeilijk) en A3 posters van onze schaakambassadeurs Nick Schilder en Anish Giri. De KNSB geeft prijsjes weg aan de goede inzenders.
Het is de bedoeling dat schaakverenigingen tijdens de Sportweek of het Global Chess Festival hun deuren openen voor het publiek en actief onze sport promoten. Je kunt bijvoorbeeld een open toernooi, training of simultaan organiseren. De sites van de verschillende acties bieden clubs allerlei ondersteunende materialen en concepten en zij geven tips hoe je het kunt aanpakken. Ook de meeste gemeenten bieden tijdens de sportweek speciale faciliteiten.
Bij de AH Sportactie kun je een aanbod voor kennismakingslessen op hun site plaatsen. Klanten van AH sparen bonnen voor een gratis kennismaking voor twee sporten naar keuze. De vereniging kan zelf bepalen hoeveel lessen ze aanbieden en of er eventueel kosten aan verbonden zijn.
De site van het Global Chess festival biedt een wereldkaart waarop je als stad kunt aangeven of er iets met schaken wordt georganiseerd op 13 oktober. Tevens geeft de site vele mooie verhalen over schaken met Judith Polgar als het boegbeeld van het festival. De KNSB zal o.a. in Roosendaal, Hilversum en Schiermonnikoog in dit kader activiteiten met schoolschaken als thema organiseren. Met de #chessconnectsus kun je je activiteit onder de aandacht brengen.
Kijk op de pagina van de schaakbond met een overzicht van deze acties voor meer informatie. Het promotiepakket kan tot uiterlijk 5 september worden aangevraagd.