Op de foto: de winnaar met de trofee (foto: Frans Peeters)

Het Nederlands snelschaakkampioenschap is gewonnen door grootmeester Casper Schoppen. Het NK werd op zaterdag 9 september gehouden in zalencentrum Rustburcht in Rotterdam. Er was een groot deelnemersveld van 208 spelers onder wie acht grootmeesters.

Het toernooi was FIDE-rated voor de Blitz FIDE-rating. Speeltempo was 3+2 (drie minuten per persoon per partij met een increment van twee seconden per zet). De zes bovenste borden werden live uitgezonden.

Er werden eerst drie voorronden in groepen gespeeld, waarna er op basis van de resultaten finalepoules werden gevormd. Het was in de hoogste finalegroep met onder meer vijf GM’s en drie IM’s een spannende aangelegenheid op hoog niveau. Wie had de langste adem op deze snikhete dag? Eerst waren er al in totaal 15 partijen in de voorronden gespeeld en in de finalepoule (12 spelers) volgden nog ‘ns 11 partijen.

Alles bij elkaar op deze dag dus 26 partijen. Er werd wat gevergd van het uithoudingsvermogen! In de finalepoule was Casper geweldig op dreef: een score van 10 uit 11! (negen keer winst en twee remises)

Zie ook:

Toernooisite

Fotoalbum