Alleen in de Meesterklasse en Eerste klassen worden onafhankelijk wedstrijdleiders aangesteld, In de overige klassen is de thuisclub verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding.

De vergoeding voor een (dubbel)wedstrijd is als volgt:
Internationaal Arbiters: € 60 + reiskosten
FIDE Arbiter, Scheidsrechter 4 en 5: € 45 + reiskosten (zie hieronder ook de omvormingstabel arbiter titels per 2017)
Overigen: € 30 + reiskosten

Reiskosten gemaakt voor de KNSB worden vergoed overeenkomstig de geldende normen van de KNSB. In eerste instantie vergoedt de KNSB de kosten voor het reizen met openbaar vervoer, 2e klasse. Indien dat noodzakelijk is (vanwege de bereikbaarheid) mag ook met de auto worden gereisd. De norm voor het gebruik van de auto is € 0,19 per km.

Indien u de beschikking heeft over een e-mail adres, verzoeken wij u vriendelijk dit op het formulier in te vullen. U zult dan de competitiemailings het komende seizoen per e-mail ontvangen.

Elk seizoen biedt de KNSB maximaal twee stageplaatsen voor FIDE arbiter in de competitie aan. Deze stage houdt in dat de betrokken arbiters minimaal 5 wedstrijden in de Meesterklasse aangeboden krijgen. Vervolgens wordt na een positieve beoordeling een FIDE arbiter norm uitgeschreven.
Om in aanmerking te komen voor een stageplaats dient de kandidaat in het bezit te zijn van de titel Scheidsrechter 4 of 5.
Bij meer dan twee kandidaten hebben kandidaten met een of meer reeds behaalde FA normen de voorkeur.

De opgegeven gegevens zijn nodig voor de komende competitie en worden alleen gebruikt voor de doeleinden zoals beschreven in het Privacy Statement van de KNSB. De contactgegevens worden gepubliceerd in de competitiegids.

Sinds 2017 zijn alle oude arbiter titels gewijzigd in Scheidsrechter titels. Indien u voor 2017 een arbiter titel behaald heeft, dan kunt u via deze tabel zien wat uw vergelijkbare scheidsrechtertitel is.

VoorheenNu
Internationaal ArbiterInternationaal Arbiter
FIDE ArbiterFIDE Arbiter
Nationaal ArbiterScheidsrechter 5
Scheidsrechter CScheidsrechter 5
Scheidsrechter 4
Wedstrijdleider BScheidsrechter 3
Scheidsrechter BScheidsrechter 3
Wedstrijdleider AScheidsrechter 2
Scheidsrechter AScheidsrechter 2
Scheidsrechter 1

Opgave wedstrijdleider KNSB competitie

Op dit formulier vragen we ook naar de beschikbaarheid op de reserve data. Deze data worden gebruikt als een ronde verplaatst moet worden vanwege een opleving van de Covid-19 pandemie.De opgegeven gegevens zijn alleen nodig voor de opstart van de komende competitie en worden alleen gebruikt voor de doeleinden zoals beschreven in het Privacy Statement van de KNSB. De contactgegevens worden opgenomen in de competitiegids.