Alleen in de Meesterklasse en Eerste klassen worden onafhankelijk wedstrijdleiders aangesteld, In de overige klassen is de thuisclub verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding.

De vergoeding voor een (dubbel)wedstrijd is als volgt:
Internationaal Arbiters: € 60 + reiskosten
FIDE Arbiter, Scheidsrechter 4 en 5: € 45 + reiskosten
Overigen: € 30 + reiskosten

Reiskosten gemaakt voor de KNSB worden vergoed overeenkomstig de geldende normen van de KNSB. In eerste instantie vergoedt de KNSB de kosten voor het reizen met openbaar vervoer, 2e klasse. Indien dat noodzakelijk is (vanwege de bereikbaarheid) mag ook met de auto worden gereisd. De norm voor het gebruik van de auto is € 0,21 per km.

Indien u de beschikking heeft over een e-mail adres, verzoeken wij u vriendelijk dit op het formulier in te vullen. U zult dan de competitiemailings het komende seizoen per e-mail ontvangen.

Elk seizoen biedt de KNSB maximaal twee stageplaatsen voor FIDE arbiter in de competitie aan. Deze stage houdt in dat de betrokken arbiters minimaal 5 wedstrijden in de Meesterklasse aangeboden krijgen. Vervolgens wordt na een positieve beoordeling een FIDE arbiter norm uitgeschreven.
Om in aanmerking te komen voor een stageplaats dient de kandidaat in het bezit te zijn van de titel Scheidsrechter 4 of 5.
Bij meer dan twee kandidaten hebben kandidaten met een of meer reeds behaalde FA normen de voorkeur.

De opgegeven gegevens zijn nodig voor de komende competitie en worden alleen gebruikt voor de doeleinden zoals beschreven in het Privacy Statement van de KNSB (F11). De contactgegevens worden gepubliceerd in de competitiegids.

Opgave wedstrijdleider KNSB competitie

Beschikbaarheid: Ronde 1 - 16 september 2023
Ronde 2 - 7 oktober 2023
Ronde 3 - 4 november 2023
Ronde 4 - 25 november 2023
Ronde 5 - 16 december 2023
Ronde 6 - 3 februari 2024
Ronde 7 - 2 maart 2024
Ronde 8 - 23 maart 2024
Ronde 9 - 20 april 2024
Wilt u ook dubbelwedstrijden leiden
Wilt u deel uitmaken van het Online Panel voor Arbiters
Mijn scheidsrechter titel is(Vereist)
Wilt u stage lopen voor FIDE Arbiter? (alleen voor Scheidsrechter 4 en 5)