Registratie online Beker

Registratie online Beker

Met dit formulier kunt u aangeven of uw vereniging met een bekerteam mee wilt doen. 

De hybride variant kan alleen doorgaan bij het predicaat ‘zorgelijk’ op de routekaart - heropening sport . Wij achten de kans daarop klein.

Voor beide varianten geldt dat elke vereniging één team mag inschrijven, iedereen die onafgebroken vanaf 1 maart 2021 lid is van de vereniging, is speelgerechtigd.

Optie A – geheel online

We spelen via chess.com of Tornelo.com met aan elk bord een wit en zwart partij. Het speeltempo is 10 minuten+5 seconden increment per zet.
Dit speeltempo heeft een groter increment dan de lopende online competitie. Spelers hebben aangegeven liever meer toegevoegde tijd per zet te hebben.

We starten met groepen van 4 of 6 teams waarbij er twee doorgaan naar de volgende ronde.
In die volgende ronden kan ook gekozen worden voor groepen.
Geëindigd wordt in een finale met vier teams waarin elk team de andere teams ontmoet.

Er wordt in weekenden gespeeld in de maanden april en mei.
Beoogde weekends: 3/4 april, 17/18 april, 1/2 mei, 15/16 mei, 29/30 mei. Er wordt in de middag gespeeld, afhankelijk van de deelname wordt bepaald of de zondag gebruikt moet worden.

Optie B – hybride online

Deze spelvorm in onlangs geïntroduceerd door de FIDE, bij deze spelvorm worden de resultaten verwerkt in de gewone KNSB rating. Het speeltempo is 100 minuten voor de hele partij en voor elke zet 10 seconden extra tijd vanaf de start.

Het verschil zit er in dat de teams niet naar elkaar toe reizen. Beide teams spelen in hun thuislokaal via laptops. Een speler mag naast de laptop gebruik maken van een normaal schaakbord om de actuele bordstelling op te zetten. Er wordt gespeeld via tornelo.com. Deze speelserver is ontwikkeld voor deze opzet. Elk team zorgt voor een wedstrijdleider. Binnen Tornelo wordt een Zoom vergadering gestart waardoor de tegenstander zichtbaar is voor elke speler. Ook kan een hoofdarbiter bij elke wedstrijd zien wat een speler op zijn laptop doet.
Voor deze optie is het nodig dat de lockdown regels soepeler worden en dat het corona dashboard van de overheid op ‘zorgelijk’ staat.

Er wordt in weekenden gespeeld in de maanden april en mei.
Beoogde speeldagen: 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei. Er wordt in de middag gespeeld, afhankelijk van de deelname.

 
1 Begin 2 Voltooid
5 of 6 cijfers

Optie A – geheel online
Als deze optie het meest gekozen wordt, spelen we via chess.com of Tornelo.com met aan elk bord een wit en zwart partij. Met een speeltempo van 10+5.

Optie B – hybride online
Als deze optie het meest gekozen wordt, spelen we via Tornelo.com met een normaal speeltempo. Beide teams spelen thuis onder toezicht van een arbiter.

We gaan spelen in de vorm die het meest gekozen wordt. Voor de hybride vorm moet het wel het voorbehoud gemaakt worden dat deze vorm alleen door kan gaan als de Covid-19 maartregelen dit toelaten.

Opgegeven door