Na de zomer kan er eindelijk weer fysiek worden geschaakt op de club! Om dit te vieren organiseren wij samen met diverse regionale bonden en schaakclub een fysiek, landelijk schaaktoernooi: de Schaak-Off. Ben jij benieuwd hoe goed jij eigenlijk kunt schaken? Schrijf je dan snel in voor de Schaak-Off!
Opzet toernooi
Het toernooi bestaat uit lokale voorrondes bij een van de 70 schaakclubs die meedoen met dit mooie inititiatief. Winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de regionale wedstrijden waarbij ze tegen schakers uit de provincie mogen uitmaken wie er naar de landelijke finale zal gaan.
Hoe werkt dat dan?
De indeling vindt plaats op basis van ervaring en niveau zodat iedereen een leuk toernooi heeft. Iedereen speelt 3 ronden van ongeveer 50 minuten (20 minuten per persoon, plus 5 seconde increment). Uit elke poule plaatst de winnaar zich voor de regionale ronde.
De lokale wedstrijden op de clubs vinden plaats in de periode van 13 t/m 26 september. De dagen van het toernooi en het tijdstip verschillen per club afhankelijk van hun clubavond, meestal is dat op een doordeweekse dag tussen 20.00 en 23.00 uur. Je kunt zelf kiezen bij welke club je meespeelt, dus wat jij het fijnste vindt!
Kan ik meedoen?
Het mooie is dat iedereen kan meedoen: dit toernooi is voor alle schaakliefhebbers, zowel leden als niet-leden. Dus uiteraard kan jij ook meespelen.
Inschrijven
Klaar om te spelen? Schrijf je dan snel in via www.schaakoff.nl.