door de RSB organisatie
Op vrijdag 4 januari en zaterdag 5 januari is in De Boekenberg, te Spijkenisse, door de Rotterdamse Schaakbond in samenwerking met SV Spijkenisse, het RSB Jeugdschaakkampioenschap 2018 (PJK) gehouden voor de categorieën ABCEFGH. Dit keer werd het toernooi dus op twee opeenvolgende dagen in de 2e week van de kerstvakantie gehouden.
De leeftijdscategorieën A, B en C meisjes hebben een bovenregionaal toernooi gespeeld waarin kinderen uit andere regionale bonden behalve de RSB, mogen meedoen om zich te kwalificeren voor het NK 2019. De andere leeftijdscategorieën (C algemeen, D, E, F, G en H) waren regionale toernooien waar alleen kinderen aan konden meedoen en zich kwalificeren die lid zijn van de RSB.
Hieronder volgen per categorie de geplaatse spelers en eventueel de RSB-kampioen met de foto’s. Aan het eind is een link opgenomen naar de volledige uitslagen met de uitslagen per ronde.
Niels Albers heeft foto’s tijdens het gehele toernooi gemaakt. Hartelijk dank. Volg hiervoor onderstaande link:
Geplaatsten voor het NJSK Assen:
Categorie A: Jord Ypma, Geert van Hoorn en Dylan Achuthan
Categorie Am: Pascalle Monteny
Categorie B: Tim Grutter, Bram Albertus en Job Verheul
Categorie Bm: Kiri Arnold
Categorie Cm: Rolinde den Heijer, Lyne Bruggink en Luna Morote
Eindstanden:
A jeugd en meisjes
B jeugd en meisjes
C meisjes
Van 8 t/m 10 maart zal het vierde en tevens laatste kwalificatietoernooi plaatsvinden in Eindhoven. De inschrijving start vandaag. Zie deze pagina.