Bianca de Jong-Muhren doet mee aan het NK Partners. (foto Frans Peeters)

In het kader van het 150-jarig bestaan van de KNSB vindt dit jaar een bijzonder kampioenschap plaats: een (officieus) Nederlands Kampioenschap voor partners. Dit toernooi wordt georganiseerd door het Leidsch Schaakgenootschap.

Plaats van handeling is het Denksportcentrum Leiden op zaterdag 11 november. Het format is een rapid-tweetallentoernooi van 13:00 tot 17:30 uur met geldprijzen voor de eerste drie koppels.

Deelnemers

Een aantal sterke ‘schaakstellen’ hebben hun deelname al toegezegd. Onder hen het koppel Jan Willem de Jong en Bianca de Jong-Muhren. Jan Willem is Internationaal Meester en Bianca is vrouwengrootmeester en is in schakend Nederland uiteraard ook bekend als voorzitter van de KNSB.

Het kampioenschap is geen gewoon tweetallentoernooi; van de deelnemende stellen wordt verwacht dat ze een echt stel vormen (liefdesrelatie). Alle koppels hebben natuurlijk hetzelfde voordeel: ze kunnen zich thuis samen goed voorbereiden…!

Aanmelden

Zin om als koppel een leuk dagje uit te beleven in Leiden? Aanmelden kan tot en met 28 oktober bij Wim Zwinkels, e-mailadres wim.zwinkels@gmail.com