Beeld van de KNSB Jeugdclubcompetitie. (foto Ilja Kalle)

Op zaterdag 14 september is de KNSB-Jeugdclubcompetitie van start gegaan in Rotterdam in de Meesterklasse A en Meesterklasse C. In de nieuwe speellocatie van het Podium aan de Maas was het een drukte van belang omdat ook het NK E-teams hier werd gespeeld. Door de verschillende verdiepingen in dit historische gebouw hadden de A en C teams echter weinig last van de E teams die lager in het gebouw hun wedstrijden speelden.

Weinig verrassingen

De eerste speeldag kende weinig verrassingen. Bij de A teams wonnen de teams van CKC Chesscool A1, Stukkenjagers A1 en Sliedrecht A1 hun beide wedstrijden. Alleen het team van VAS A1, nummer 3 geplaatst leed direct een nederlaag tegen het lager gerate team van Leiderdorp A1. Het als 14e geplaatste team van Almere A1 deed ook goede zaken met 3 matchpunten uit 2 wedstrijden.

IJSKO team

In de Meesterklasse C ook 3 teams met twee overwinningen, KlimOp C1, Assen C1 en Landau Axel C1. Vier teams volgen op 1 matchpunt. Nog een mooie vermelding voor het IJSKO team dat onder de vlag van PASCAL uit Papendrecht deelneemt en 3 uit 4 scoorden. Het IJSKO team is slechts een paar dagen voor aanvang samengesteld uit spelers uit de RSB regio om hat deelnemersveld even te maken. Deze spelers zijn lid van verenigingen die verder geen teams konden insturen.

De organisatie van de KNSB-Jeugdclubcompetitie is in handen van de RSB samen met de KNSB. Op 5 oktober staan ronde 3 en 4 op het programma en schuiven ook de Meesterklasse D en Promotieklasse A aan.