In het nieuwe schooljaar start er een ST2-cursus gegeven door Anne Haast (meervoudig Nederlands dameskampioen) in Rotterdam (Kralingen)

De cursus zal plaats vinden op de woensdagen: 20/9, 25/10, 22/11, 13/12, 24/1, 13/3 en 24/4 tussen 18:00 en 20:30. Voor wie er 17:45 al is zorgen we voor pizza of iets dergelijks – goede motivatie om op tijd te komen! Het loont dus de moeite om eventuele dieetwensen bij aanmelding door te geven, dat kun je doen in het vakje Motivatie/Opmerkingen. Naast deze contactmomenten moet je rekening houden met ongeveer 1 uur per maand aan opdrachten.

De cursus vindt plaats op de Kralingsche school, Rozenburglaan 27 in Rotterdam (nabij metrohalte Voorschoterlaan, daar stopt ook tram 7 en 8)

De cursus kan pas starten als we meer dan 8 cursisten hebben. Meld je dus snel aan!

Inschrijfgeld voor de cursus bedraagt 260,- Dit kan eventueel vergoed worden door Rotterdam Sportsupport, mocht dit via je eigen club niet lukken, laat het dan vooral weten. Ik kan eventueel voor je bemiddelen.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al een ST1 cursus hebben afgerond en/of al geruime tijd les geven aan kinderen. Een minimaal schaakniveau van ongeveer 1550 is vereist, alle cursisten zullen dan ook een schaaktechnische toets krijgen die tezamen met de didactische toets en examenles zal bepalen of een diploma ST2 behaald zal worden.

We verwachten van alle cursisten dat ze ergens stage lopen of schaakles geven aan kinderen. Heb je geen mogelijkheid om ervaring op te doen, laat dat dan ook vooral weten. We hebben meerdere mogelijkheden om (eerst samen, daarna pas alleen) ervaring op te doen. Een VOG is noodzakelijk voordat je zelfstandig les gaat geven aan een groep kinderen.

Voor meer informatie:

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Mocht je wel graag deelnemen aan een trainerscursus maar nog geen enkele ervaring hebben, laat dit dan vooral weten. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om ook een starterscursus te geven.

Op dezelfde data (in de middag) zal er meisjesstertraining zijn voor meisjes geboren in 2013 of later (stap 2 of meer) – ook door Anne, met daarnaast een extra trainingsgroep voor kinderen die nog (net) niet voor de stertraining uitgenodigd zijn (door Kim Meijer)

 

Vriendelijke groet,

Poulien Knipscheer (organisator)

Schaakopleidingen@gmail.com

0613161788

Details

Organisatie