De Stormpionnen. (foto Ilja Kalle)

Op de tweede speeldag van de KNSB-Jeugdclubcompetitie gespeeld op 5 oktober in Rotterdam hebben enkele favorieten halverwege de competitie de leiding genomen.

In de Meesterklasse A (t/m 20 jaar) won koploper KC Chesscool A1 beide wedstrijden tegen hun directe concurrenten Stukkenjagers A1 (3-1) en Sliedrecht A1 (3-1). Met nog 4 wedstrijden te spelen hebben ze een enorme stap gezet naar het kampioenschap. Het team van Stormpionnen A1 deed overigens ook uitstekende zaken met twee overwinningen en klom van de 14e (laatste) naar de 7e plaats. Dat geeft nog maar aan hoe snel het kan veranderen.

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar) vond het topduel tussen KlimOp C1 en Landau Axel C1 plaats. Het werd 2-2 zodat ook de concurrentie weer dichterbij kon komen. VAS C1 en KC Chessccool C1 speelden echter ook 2-2, waardoor alleen Almere C1 maximaal kon profiteren met tweemaal 4-0. Deze drie teams volgen KlimOp en Landau op 1 matchpunt. Categorie C speelt in een fraaie speelzaal die ook gebruikt wordt door de Vrijmetselarij. Op een groot schaakbord!

In de Promotieklasse A heeft Charlois Europoort – De Pion A1 de leiding genomen. Zij wonnen tweemaal met 2,5-1,5 en gaan als enige nog zonder matchpuntverlies aan de leiding. Ze treffen  nog de nummers 2 en 3 Botwinnik A1 en Talententeam JSN A2, dus er is hier nog niets beslist.

In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) gaat ESV D1 aan de leiding na winst tegen concurrent Magnus Leidsche Rijn D1 (2,5-1,5). Maar met nog 6 wedstrijden te gaan in een veld van 30, is de strijd nog lang niet beslist, Zukerktort D1 en Arnhemse Schaakacademie D1 volgen op 1 matchpunt van de koploper.