Op de zelfde locatie in Amstelveen als het CNE-NK rapid bij de volwassenen werd ook het tweede kwalificatietoernooi van het NK Jeugd ABC gespeeld. Een kleine 60 deelnemers streden na Arnhem om wederom 11 tickets voor het NJSK later dit seizoen. 
In de A-categorie plaatsten de drie hoogste ratinghouders Simon Elgersma, Edwyn Mesman en William Gijsen zich uiteindelijk voor het NK. William Gijsen moest daarvoor wel in de slotronde nog een directe concurrent verslaan (Jort Ypma). Dat lukte. De drie ontvingen ook geldprijzen voor hun mooie prestatie (100, 70, 50 euro). Bij de A-meisjes plaatste Feline Waardenburg zich. Geldprijzen waren er voor Feline en Pascalle (50 en 30 euro).
In de B-categorie hebben Lewon Gevorkjan, Arthur Maters en Gilian Honkoop (op wedstrijdpunten) zich geplaatst voor het NK. Zij ontvingen, net als de andere nummers drie, ook geldprijzen voor hun mooie prestatie (100, 70, 3x 20 euro). Bram Albertus en Saša Albers haalden evenveel punten als Gilian Honkoop, maar hadden minder weerstandspunten (wp).
Bij de B-meisjes waren er geldprijzen voor Wendy Huang en Sara Martinez (50 en 30 euro). Wendy had al een ticket voor het NK jeugd op zak, dus Sara Martinez pakt hier het ticket.
Bij de C-meisjes hebben liefst vier meisjes, Jule Cordes, Dana Verheij, Amelia Jonkman én Katja Venema, zich geplaatst voor het NK. Amelia en Katja eindigden precies gelijk in punten, WP en SB en hebben dus op grond van het reglement beiden een NK plaats verdiend. Veronique had zich eerder al geplaatst voor het NK. Alle vijf dames ontvingen een geldprijs voor hun prestatie (100, 70 en 3x 20 euro).
Zie alle eindstanden op de toernooisite.

De speelzaal bij de kwalificaties in Amstelveen (foto Niels Albers)
De volgende kwalificatie is in Spijkenisse op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari 2019. Dit sluit mooi aan bij het trainingskamp op 2 en 3 januari georganiseerd door de DCA. Ook hier kun je nog voor inschrijven.
Ga naar het inscrhijfformulier van kwalificatietoernooi 3 in Spijkenisse als je je nog niet geplaatst hebt.