ronde_2_rensblom_alanbakija_kw1_nkabcm_19112022-web

Het eerste kwalificatietoernooi NK ABC van dit seizoen werd afgelopen weekend in Utrecht gehouden. Hier kan de jeugd in de A categorie (t/m 18 jaar), B categorie (t/m 16 jaar) en de C meisjes (t/m 14 jaar) zich plaatsen voor het NJSK in mei 2023 in Almelo.
Georganiseerd door de SGS in samenwerking met jeugdschaakvereniging Magnus Leidsche Rijn. We mogen terugkijken op een geslaagd evenement, met tegen de 80 deelnemers.

In de thuisbasis van Magnus werd uitgepakt met 24 liveborden, verdeeld over de drie groepen AB en BC meisjes. Zo waren veel partijen thuis te volgen, en via schermen in de pauzeruimten. De links naar de uitslagen staan hieronder. Het gros van de deelnemers maakte op zaterdagavond gebruik van het uitgebreide chinees buffet in de aula. Het was een genoegen zoveel sterke jeugdspelers uit het hele land aan het werk te zien. Zie daarvoor ook de uitgebreide set foto’s: Flickr Album Kwalificatietoernooi 1 NJSK

Er waren NK plaatsen te verdienen, maar ook serieuze geldprijzen (5 per groep). De gecombineerde damesgroep voor de meiden in de B en C leeftijd werd gewonnen door Dana Verheij, voor Fleur Westerhof en Josephine Damen. Voor het NK B meisjes plaatsten Dana en Josephine zich. Tevens naar het NK mogen C meisjes Fleur Westerhof, Chia-Yun Liu en Vera van Apeldoorn.

De B jeugd werd overtuigend gewonnen door Alan Bakija, voor het drietal Ivan Ponomarev, Sascha Kurt en Achyuth Aravindhan dat de tweede plek deelde. Dit kwartet plaatste zich voor het NK.

De A jeugd was een prooi voor Roger Labruyère. Hij hield Rik van Rootselaar, Jurriaan Boeren en Rafael Goudriaan achter zich. Ook dit kwartet gaat naar het NK. De beste dame in de gecombineerde A groep was Manasvita Basa. Zij verdiende hiermee de NK plaats voor de A meisjes.


Alle prijswinnaars van kwalificatie NK ABC in Utrecht (foto Henk van Lingen)

Uitslagen:

Eindstand A jeugd / meisjes 

Eindstand B jeugd

Eindstand BC meisjes

Begin januari (7 en 8) staat de tweede kwalificatie gepland in Den Haag. Het inschrijfformulier gaat deze week open.