Benjamin Bok.

Anish Giri en Benjamin Bok hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Cup. Giri versloeg volgens verwachting zijn tegenstander uit Bangladesh eenvoudig met 2-0. Bok had in de vorm van de Kroatische grootmeester Ivan Saric een op papier sterkere tegenstander. Na twee remises in de reguliere partijen volgde op 12 september de tiebreak. De Nederlander sloeg daarin in de eerste rapidpartij (waarin hij wit had) meteen toe. Via een leuke tactische truc won Benjamin een stuk en daarmee de partij. Vervolgens had hij voldoende aan remise in de tweede partij om de match te beslissen in zijn voordeel.

Anish Giri – Rahman Mohammad Fahad 2-0

Ivan Saric – Benjamin Bok 1,5-2,5 (na tiebreak)

Tweede ronde

Beide Nederlanders wacht in de tweede ronde een Russische tegenstander. Voor Benjamin Bok is dat de wereldtopper Alexander Grischuk. Programma Nederlanders tweede ronde:

Anish Giri – Evgeniy Najer

Alexander Grischuk – Benjamin Bok

Kandidatentoernooi

De twee spelers die zich uiteindelijk na 6 knock-out ronden plaatsen voor de finale (30 september-4 oktober) kwalificeren zich tevens voor het Kandidatentoernooi 2020 waarvan de winnaar wereldkampioen Magnus Carlsen mag uitdagen.
In Khanty-Mansiysk worden steeds matches gespeeld van twee partijen met regulier speeltempo. Bij een 1-1 stand wordt via partijen met een versneld speeltempo een beslissing geforceerd. De partijen zijn live te volgen. In de finale worden uiteindelijk vier partijen met regulier speeltempo gespeeld (en bij een gelijke stand partijen met een versneld speeltempo)  om uit te maken wie de hoofdprijs van $ 110.000 wint.

Onder de deelnemers zijn vrijwel alle wereldtopspelers te vinden met uitzondering van de wereldkampioen Magnus Carlsen, zijn vorige uitdager Fabiano Caruana (die al een plaats heeft in het Kandidatentoernooi 2020) en oud-wereldkampioen Anand.

Anish Giri is op rating als tweede geplaatst na de Chinees Ding Liren. Zie ook de officiële website.