De Groningse Schoolvereniging heeft na 11 spannende ronden op zaterdag 15 juni in Gouda de titel gepakt bij het NK Schoolschaken. Na dag 1 stond de Rudolf Steiner school uit Alkmaar nog aan kop, maar de GSV kwam al snel dichterbij. Ze wonnen op de finaledag namelijk al hun wedstrijden en werden daarmee al een ronde voor het einde kampioen van Nederland. Tweede werd De Pinksterbloem uit Amsterdam en derde de Spits uit Utrecht. De Rudolf Steiner bleef uiteindelijk steken op plaats 4.
Zie hier de volledige uitslag.
Individuele topscorers per bord werden:
bord 1: Kobe Smeets (Pijlstaart-Utrecht), 10,5 uit 11
bord 2: Kavin Shah (AICS Amsterdam), Noel van der Veen (Kloosterveen Assen), 8,5 uit 11
bord 3: Julian Frankema (Marlijn Oosterbeek), 10 uit 11
bord 4: Thieme Dijksterhuis (GSV), 10 uit 11
Alle deelnemers kregen overigens een medaille mee naar huis met een foto van onze ambassadeur Anish Giri (op dit moment 4e van de wereld) erop toen hij vorig jaar het toernooi in Gouda opende. Volgende week is Anish te gast bij het NK 345 in Utrecht Leidsche Rijn waar hij een kloksimultaan tegen 40 kinderen zal verzorgen.
De organisatie was in handen van SC Messemaker uit Gouda die samen met de KNSB en de sponsors Vergeer Kaas en de Goudse Waarden, deze kampioenschappen hebben mogelijk gemaakt. SC Messemaker maakte bekend dat zij ook volgend jaar de finales zullen organiseren (6 en 13 juni 2020).