Ons goede doel: schaaktafels voor jeugd in Oeganda

Het 150-jarig jubileum willen we graag vieren met iedereen die onze passie deelt. Inkomsten die we in het kader van het jubileum ontvangen, willen we daarom ook aan een goed doel besteden. Dit goede doel is de aanschaf van schaaktafels voor schoolkinderen in Oeganda.

Samen met het bedrijf Stedon (‘Grootmeester in schaaktafels’) ondersteunen we hiervoor DIDA Sports Organisation. DIDA is de afkorting van ‘Develop, Inspire, Discipline en Achieve’. DIDA heeft als missie om Oegandese kinderen te helpen om hun sportieve en maatschappelijke vaardigheden te ontwikkelen. Die doelstelling sluit naadloos aan op de waarden van de KNSB. Door de ondersteuning van DIDA helpen we dus de kinderen in Oeganda en tevens wordt op deze manier de schaaksport ‘grenzeloos’ gepromoot.

Sponsorovereenkomst

Op 29 januari 2022 werd het begin gemaakt met de ondertekening van een sponsorovereenkomst door onze voorzitter Bianca de Jong-Muhren met Stedon en DIDA. De ondertekening vond tegelijk met de formele opening van het Urban Chess Court plaats op het Marktplein in Spijkenisse.

Sponsorovereenkomst