Op 10 juni stond de laatste van twee finaledagen gepland. Wat een spanning en wat een hitte. De eerste de beste tropische dag van het jaar en dan een finale moeten spelen. Dat ging de meeste kinderen echter fantastische af. De locatie in de Goudsche Waarden in Gouda was goed gekoeld. De spelers konden daardoor prima hun concentratie erbij houden.

Het team van GSV (Groningen) ging aan de leiding na dag 1, maar verspeelden toch nog in ronde 10 de titel. Ze gingen onderuit tegen de Rembrandtschool-Amstelveen. Concurrent ‘t Karregat-Eindhoven speelde echter gelijk tegen het LW Beekman-Den Bosch en zodoende stonden ze weer gelijk in matchpunten. De slotronde was bepalend en ‘t Karregat-Eindhoven pakte alsnog de titel door te winnen van de Michaelschool-Leeuwarden. Het GSV 1 speelde gelijk en werd 2e, De LW Beekmanschool-Den Bosch werd 3e door een overwinning op de Rembrandtschool. Gefeliciteerd allemaal.

Hier de gehele top 10:
1. ‘t Karregat – Eindhoven
2. GSV 1 – Groningen
3. LW Beekmanschool – Den Bosch

4. De Scharn – Maastricht
5. Michaelschool – Leeuwarden
6. Rembrandtschool – Amstelveen
7. Triangel – Amstelveen
8. Stelberg 1 – Rotterdam
9. Essesteijn – Voorburg
10. Galvani – Den Haag

Zie voor de gehele eindstand hier.

Individuele topscorers zijn:
Bord 1: Achuth Aravinthan (Traingel – Amstelveen)
Bord 2: Akul Gupta (Scharn – Maastricht)
Bord 3: Charlotte Rietveld (Margriet – Woerden), Kyo Zantingh (Pijlstaart 1 – Utrecht), Ethan Mei (Stelberg 1 – Rotterdam)
Bord 4: Jim de Wit (Michael – Leeuwarden)

Zie meer o.a. foto’s op de toernooisite.
Met dank aan Messemaker 1847 en het hele wedstrijdleidersteam die toch maar onder deze omstandigheden twee fantastische finaledagen de teams het allemaal naar de zin hebben gemaakt.