In de KNSB-Jeugdclubcompetitie was op zaterdag 10 december alweer de slotdag van deze editie. De kampioen bij de E was al eerder bekend (VAS E1-Amsterdam). Hier zijn de drie kampioenen in de A, C en D bijgekomen.

Meesterklasse A (t/m 18 jaar)
In de Meesterklasse A was KC Chesscool A1- Haarlem, hoewel slechts met een matchpunt voorsprong, met nog twee ronden te gaan al aardig zeker van de titel. Ze maakten dat geheel waar. Ze lieten slechts een half bordje liggen op de slotdag en werden overtuigd opnieuw kampioen (eerder al 2019 en 2021). ASV uit Arnhem was zowel gastheer als de runner-up. Zij wonnen ook beide wedstrijden op de slotdag (met 4-0), maar konden het matchpunt achterstand op KC daarmee niet goedmaken. KC Chesscoool had in ronde 4  het onderlinge duel met ASV al gewonnen met 2,5-1,5. Krinpen A1, op het allerlaatst toegevoegd aan het deelnemersveld, bleef goed meegaan en pakte de 3e plaats.

Eindstand:
1. KC Chesscool A1, 15 mp, 25,5 bp
2. ASV A1, 14 mp, 25 bp
3. Krimpen A1, 11 mp, 20 bp

Zie hier alle uitslagen

De topscorer is Arthur Maters met 7,5 punt uit 8 partijen. Proficiat!

Meesterklasse C (t/m 14 jaar)
In de Meesterklasse C was het ongekend spannend. Drie teams maakten echt kans op de titel. KlimOp C1 had zelfs een matchpunt voorsprong op de concurrentie. Maar wat gebeurde er in ronde 7? KlimOp C1 speelde gelijk tegen SMB C1. Nummer 3 DD C1 versloeg nummer 2 Zukertort C1 met 3-1. De top 3 werd daardoor even compleet omgedraaid. DD C1, de nieuwe koploper, wist in de slotronde de voorsprong te behouden en wonnen met 3,5-0,5 van SMB C1. KlimOp C1 en Zukertort C1 wonnen ook, maar kwamen te kort voor de titel. De wedstrijden op de slotdag van de Meesterklasse C werden gespeeld in Muiderberg. Muiderberg was zelf geen deelnemer in deze klasse. Toch waren zij bereid als gastheer op te treden, waarvoor onze dank.

Eindstand:
1. DD C1 – Den Haag, 13 mp, 23,5 bp
2. KlimOp C1- Capelle aan de IJssel, 13 mp, 21,5 bp
3. Zukertort C1 – Amstelveen, 11 mp, 22 bp

Kijk hier voor de gehele eindstand.

Topscorers werden: David Madularea (DD C1) en Rawi Wortman (KlimOp C1) beiden met 7 uit 8.
Topscorers-Cjpg
Topscorers C David (links) en Rawi (rechts) (foto Lode Broekman)

Meesterklasse D (t/m 12 jaar)
Begin oktober was de halve finale voor de Meesterklasse D al gespeeld. De 12 finalisten hadden dus 2 maanden tijd om zich op de finale in Groningen voor te bereiden. De NOSBO verzorgde de enthourage bij de finale.
Van de laatste drie kampioenschappen veroverde ESV D1 al tweemaal de titel bij de D (2019 en 2021). Ook dit jaar waren ze weer favoriet. Ze wonnen al hun 5 wedstrijden met 3-1 of meer. Dan ben je ook wel de terechte kampioen. Proficiat.
Voor de tweede plaats ging Op Eigen Wieken D1 lange tijd goed, tot ze gelijk speelden tegen Staunton D1 in de voorlaatste ronde. VAS D1 verloor weliswaar van ESV D1, maar bleef in matchpunten gelijk met Op Eigen Wieken. In de slotronde won de gehele top 3 zodat daar geen verschil meer in kwam: ESV kampioen, Op Eigen Wieken 2e en VAS 3e.

Eindstand Meesterklasse D
1. ESV D1 – Eindhoven, 10 mp, 16,5 bp
2. Op Eigen Wieken D1 – Leiden, 7 mp, 14 bp
3. VAS D1 – Amsterdam, 7 mp, 12 bp

Kijk hier de volledige eindtstand

Topscorers zijn geworden: Freek Thijssen (ESV D1) en Noah Ritzerveld (DD D1) beiden met 10 uit 10.

Zie uitgebreid verslag op de NOSBO website.

video impresssie finale JCC D

Dit was de slotronde van de KNSB-Jeugdclubcompetitie. Nu wordt er eerst weer regionaal gespeeld in de D en de E klasse. In september 2023 gaan we weer verder met de volgende editie van de KNSB-Jeugdclubcompetitie. Tot dan.