Samenvatting
“Vóór de interne competitie houdt de voorzitter een openingspraatje en een uitleg van de eindspelstudie van de avond. De clubleden mogen samen bespreken en hun antwoord inleveren. Op de volgende clubavond wordt de winnaar uitgeloot en wint een daarmee een prijsje. Er wordt zowel een Terrasschaaktoernooi georganiseerd als een starterscursus voor volwassenen aangeboden om nieuwe leden te werven.”

Jeugd werven
De Arnhemsche Schaakvereniging houdt demo’s in de buurt en samen met Arnhemse Schaakacademie organiseren ze het Schoolschaakkampioenschap. Verder gaan ze af en toe schaken op straat bij hun adverteerders (schaken op straat).

Jeugd behouden
ASV biedt zowel een divers aanbod van schaakactiviteiten (Schaaklessen, competitie, andere schaakvormen, analyseavonden) als veel prijzen te winnen bij hun activiteiten of interne competitie.

Senioren werven
ASV houdt demo’s in de bibliotheek, organiseren schaaktoernooien op straat (terrasschaaktoernooi) en werft digitaal leden via LinkedIn en/of Facebook. Verder biedt de vereniging een schaakcursus voor beginnende senioren (ouders en/of volwassenen).

Senioren behouden
“ASV is een plek waar mensen ontmoeten bij een gezamenlijke hobby en vriendelijke sfeer”. Een clubavond bij de ASV opent altijd met een openingspraatje v/d voorzitter, er staat altijd een (eindspel)studie op hun demonstratiebord (degene die het correct heeft, krijgt een prijsje van de vereniging) en wordt er diverse clubactiviteiten georganiseerd.

Locatie
De speellocatie is redelijk te bereiken met de OV en het is rolstoel toegankelijk. Verder hebben zij een aparte analyseruimte en een bar in eigen beheer.

Vrijwilligers werven
ASV hoopt met de nieuwe schaakcursus voor volwassenen dat ze schaakouders/volwassenen te binden bij de schaakclub en hopelijk te helpen in de verre toekomst.

Fondsen werven
Nvt

Succes factoren
Binden van leden. Goede sfeer creëren op clubavonden, mogelijkheid om op een clubavond erbij te zijn dankzij het keizersysteem.