“Zowel de centrale locatie als de sterke en grote interne competitie, zorgt voor nieuwe leden. Verder organiseert de vereniging een snelschaaktoernooi. Bij dit schaaktoernooi worden de naturaprijzen beschikbaar gesteld door de deelnemers en de er is een rangvolgorde van wie als eerst een prijs mag nemen.”

Jeugd werven
Caïssa Amsterdam heeft clubleden die les geven aan scholen in Amsterdam Zuid en de schaakvereniging helpt met het organiseren van de schoolschaaktoernooi

Jeugd behouden
Caïssa Amsterdam heeft een gestructureerd jeugdafdeling (Toptraining –  Subtoptraining – Stappentraininggroepen). Verder heeft de vereniging duidelijke clubactiviteiten bij de jeugdafeling (herfst- en lente competitie; sinterklaas schaak; weggeefschaak, clubkampioenschap match, tegelijkertijd koekenbakkertoernooi)

Senioren werven
Hun website staat hoog op de lijst van Google Search, daarnaast hebben zij een sterke en grote interne competitie wat ambitieuze schakers op zoek zijn

Senioren behouden
Caïssa Amsterdam behoudt hun leden door evenementen en schaaktoernooien organiseren (nieuwjaarsborrel, snelschaaktoernooi (natura prijzen en inschrijven met natura), Clubmatch tegen een andere schaakvereniging (Laurierboom),de twee winnaars van de interne competitie spelen samen een simultaan (duo simultaan), materiaalavond etc.)

Locatie
Caïssa Amsterdam zijn locatie is makkelijk te bereiken met de OV. Parkeren is wel lastig. De schaakvereniging beschikt wel van een  analyseruimte, alleen is het soms helemaal bezet op een clubavond aangezien het aantal clubleden op een clubavond.

Vrijwilligers werven
Caïssa Amsterdam overweeg om vrijwilligerstaak te koppelen met het lidmaatschap. Caïssa Amsterdam vergoedt wel cursussen voor vrijwilligers, indien zij een cursus wil volgen. De taken van zowel bestuursleden als vrijwilligers staan netjes omgeschreven op hun website.

Fondsen werven
Caïssa Amsterdam hebben wat privé sponsoren (eigen leden) en hun contributie is relatief hoog voor een vereniging.

Succes factoren
Grootste schaakvereniging van Nederland; website (user-friendly en layout); stabiele vereniging (de jaarlijkse clubactiviteiten zijn vast, en veranderen niet. Alleen wordt er soms extra bijgevoegd in de agenda of sommige activiteiten worden verbeterd)