Samenvatting
“DSC werft jeugdleden door zowel diverse regionale basisschooltoernooien te organiseren en verder lesgeven op enkele van deze basisscholen. Verder is de interne competitie bij de senioren opgesplitst in twee grote groepen op basis van rating en er worden veel schaakactiviteiten georganiseerd. De vereniging hanteert verder een rouleerschema voor wie achter de bar moet werken op een clubavond.”

Jeugd werven
DSC organiseert jaarlijks zowel de Delftse Individuele basisscholenkampioenschap als het team basisscholenkampioenschap voor viertallen. Verder biedt de schaakvereniging schaaklessen bij enkele basisscholen. Ook heeft DSC geprofiteerd van een actie van de Gemeente (een actie om kinderen aan sporten te krijgen).

Jeugd behouden
“Enthousiasmeren van de kinderen om te schaken, blijft nummer 1 prioriteit bij de Delftsche Schaakclub.” Er worden Schaaktrainingen gegeven, de interne competitie is opgesplitst in twee grote groepen (keizersysteem) en er worden verschillende schaaktoernooien georganiseerd.

Senioren werven
Er komt wel leden via Mond-tot-mondreclame. Ook stromen er leden van de Technische Universiteit Delft (zowel buitenlandse als Nederlandse studenten.

Senioren behouden
De schaakvereniging biedt een groot aanbod van clubactiviteiten (blitz, doorgeefschaak, Grand Prix Rapid, Clubkampioen simultaan, trainingen 5x schaakavonden enz.) Verder heeft DSC een interessante competitie en schaaktoernooien. Ook vraagt de schaakclub voor feedback van leden.

Locatie
De speellocatie is loopafstand van het Delft treinstation. Zij hebben een kantine in eigen beheer (rouleerschema met clubleden) en een analyseruimte. Enige nadeel is wel dat het moeilijk is om te parkeren.

Vrijwilligers werven
Ze benaderen zowel ouders als clubleden persoonlijk.

Fondsen werven
DSC maakt gebruik van zowel de netwerken van eigen leden als zelf bedrijven benaderen voor sponsoring (voornamelijk voor schaaktoernooien).

Succes factoren
Locatie, actief bestuur, variatie op clubavond.