Samenvatting
“De website van HWP Haarlem is gebruiksvriendelijk en er wordt actief artikels door de leden gepubliceerd. Verder biedt de vereniging een grote interne competitie en organiseren jaarlijks zowel grote toernooien als unieke toernooien. Bijv. Nova College, Haarlemse Meesters, Fietsentocht toernooi. Ook werft de vereniging fondsen d.m.v. een sponsorbord.”

Jeugd werven
De schaakvereniging geeft schaaklessen op basisscholen (meestal clinics van 4 lessen) en helpt met het organiseren van Schoolschaaktoernooien (samen met Kennemer Combinatie).

Jeugd behouden
HWP Haarlem zorgt ervoor dat kinderen les krijgen op hun niveau en dat ze zitten bij groepen van hun leeftijdgenoten. Verder worden er 1 á 2 keer per jaar een uitje georganiseerd met de jeugdleden (sociale plek, toernooi voor kinderen, ouders en trainers socialiseren bij de bar).

Senioren werven
HWP Haarlem zorgt ervoor om bovenaan op Google te blijven door actief te zijn op hun website. Verder doen ze aan digitale werving via LinkedIn en/of Facebook.

Senioren behouden
HWP Haarlem heeft een groot hoeveelheid leden die komen spelen bij de interne competitie. Verder organiseert de vereniging diverse clubactiviteiten/schaaktoernooien zoals: een fietsentocht toernooi, biljard-schaaktoernooi, Nova College, Haarlemse Meesters enz.

Locatie
HWP Haarlem hebben een prachtige zaal die dichtbij is van het treinstation Haarlem. Alleen is het wel moeilijk parkeren.

Vrijwilligers werven
HWP Haarlem benadert zowel clubleden als ouders persoonlijk. Als een vrijwilliger een opleiging wil volgen, dan wordt dat wel door de schaakvereniging betaald. Verder maakt HWP Haarlem gebruik van de expertise van hun leden.

Fondsen werven
HWP Haarlem maken gebruik van het netwerk van eigen leden om potentiële bedrijven te benaderen voor sponsoring. Verder heeft HWP Haarlem ook een Sponsorbord, waar u als clublid of bedrijf een veld kan verdienen door een bedrag van €32, €64 of €128 te sponsoren.

Succes factoren
Divers/Ra.ndom activiteiten, interne competitie, locatie, actief bestuur en clubleden die dragen bij de schaakvereniging.