Samenvatting
“De jeugdspelers als ouders van de jeugdspelers te verbinden door activiteiten te organiseren bijv. een weekend in Veluwe of een Hand & Brain toernooi waar een team bestaat uit een kind en zijn ouder. Verder zijn de lessen op een clubavond gemaakt door een externe (hoofd)trainer en de schaaktrainer/vrijwilliger moet alleen de stof op de avond behandelen.”

Jeugd werven
Magnus Leidsche Rijn krijgt jeugdleden dankzij hun samenwerking met Samenschaken die schaakles geeft aan basisscholen en naschoolse programma. Verder organiseert de schaakvereniging samen met Samenschaken het Schoolschaaktoernooi in Utrecht.

Jeugd behouden
De schaakvereniging biedt voor haar jeugdspelers schaaktrainingen. Magnus Leidsche Rijn zorgt ervoor dat de pupillen zoveel mogelijk op leeftijd en ambititie in schaken ingedeeld worden in trainingsgroepen en dat ze verder ook nog in hetzelfde teams terechtkomen. Verder organiseert de schaakvereniging: Grand Prix schaaktoernooi, een eindfeest en op de eerste avond van het jaar een Hands & Brain toernooi met kind en ouder als teams. Verder wordt er een Weekend voor jeugd in de Veluwe georganiseerd en een samenreis naar Tata Steel. Ook gaan de sterkere jeugdspelers van de schaakvereniging naar een Weekendtoernooi in Gent meedoen.

Senioren werven
Leidsche Rijn werven senioren via hun eigen leden, door een advertentie te plaatsen in de krantenblad en door de ouders van de jeugdspelers te vragen. Verder biedt de vereniging ook nog schaaklessen voor beginnende senioren (stap 1 en 2).

Senioren behouden
Nvt (nog niet).

Locatie
De locatie is bereikbaar (bushalte dichtbij), parkeren is ideeal, bar in eigen beheer (rouleerschema; ouders van de kinderen).

Vrijwilligers werven
De vereniging benaderen ouders persoonlijk. Ook staat nu een veld bij de inschrijfformulier dat ouders kunnen aankruisen waar ze bereid zijn om te helpen. Uniek is wel dat ouders makkelijk les kan geven, aangezien er een hoofdtrainer is die de stof maakt en dan de ouder moet alleen uitvoeren.

Fondsen werven
Nauwelijks, via contributie wordt alles gefinancierd.

Succes factoren
Bestuur (founding fathers), iedereen is welkom en hoort bij de schaakvereniging.