Tijdens de Nationale Sportweek (NSW) worden alle sportclubs opgeroepen om sport & bewegen te promoten. Ook schaken is sport, weliswaar een denksport waar de beweging vooral in de hersenen moet gebeuren, maar verder zijn schaakclubs niet anders dan andere sportclubs. Mensen komen samen om te sporten, met in dit geval schaken als het gezamenlijke middel dat hen verbindt. De NSW is een krachtig middel om aandacht voor zowel de eigen club als de potentiele leden te vragen.

Dit hoeft niet heet ingewikkeld te zijn. Lift mee op bestaande evenementen en media aandacht in die week.

Tips en tricks:

1) Denk klein
Benoem elke week de schaker die op een leuke wijze wordt gekroond tot: de laatkomer, de meest sportieve, de meest briljante.
Maak extra promotie door potentiele leden in de sportweek aan te bieden gratis te laten meespelen of les te laten volgen, ookal is dat standaard voor je club.
Stuur een stukje op met een leuke activiteit (met foto) voor publicatie op schaken.nl en schaakbond.nl.

2) Activeer
Gebruik een bestaande activiteit, toernooi, open dag of start van de competitie, om deze in de sportweek te promoten. Laat zien wat je als club te bieden hebt.
De slogan van de Nationale Sportweek is dit jaar “Sport doet iets met je”. Vraag leden een stukje in te sturen om hun “sport doet iets met je” verhaal te laten plaatsen. De sportweek zet deze verhalen in de schijnwerpers.
sportverhaal delen

3) Zichtbaar
Laat zien dat de club meedoet met de sportweek:
– met een banner op de website
– met social media posts, gebruik #NSW
– quiz / poll wat schaken voor jouw volges betekent.
– deel, like en reageer op posts als vereniging
– vraag je schakers om te laten zien dat ze ook kunnen bewegen in de sportweek

4) Gebruik handige hulpmiddelen, zomer tool
De online zomer tool wordt halverwege augustus gelanceerd en is volledig gestyled naar het thema sport doet iets met je. Bonden en verenigingen kunnen hier gebruik van maken. Van een voorbeeldposter, social media post, online banner tot aan een ansichtkaart. Deze tool gaat het je super makkelijk maken om de NOC*NSF Nationale Sportweek te promoten.

Zie voor meer op https://nationalesportweek.nl/club