De KNSB organiseert opleidingen en cursussen voor trainers en arbiters. Voor een overzicht van de inhoud van deze kadercursussen klik op de volgende links: Trainers en Arbiters.

Kijk voor het cursusoverzicht onderaan deze pagina bij Opleidingen & Workshops.

Procedure aanvragen decentrale cursus

Frequentie
Elk half jaar starten er nieuwe cursussen in het voorjaar en in het najaar zowel voor trainers als voor arbiters. De  cursussen voor Schaaktrainer 1, 2 en Scheidsrechter 1, 2 en Indelingsdeskundige 2 worden het meest frequent georganiseerd, de hogere cursussen slecht 1 of 2 keer per jaar en de hoogste cursussen om de paar jaar.

Doorgang
Een cursus kan pas doorgang vinden bij voldoende inschrijvingen. Voor de meeste cursussen geldt daarvoor een minimum van 8 deelnemers.

Waar en wanneer
De KNSB organiseert de cursussen op een aantal vaste cursuslocaties in het land. De centrale cursussen worden in het weekend georganiseerd zodat cursisten voldoende reistijd hebben om er te komen. De decentrale cursussen vinden normaliter in de avonduren plaats.

Aanvragen van een decentrale cursus
Wilt u ook liever een cursuslocatie in uw buurt, dan kunt u daarvoor het beste eerst peilen bij uw eigen vereniging of regionale bond of er nog meer gegadigden zijn voor een bepaalde cursus. Daarnaast kunt u uw interesse kenbaar maken bij de KNSB. Zodra een vereniging, regionale bond (of docent) bij de KNSB aangeeft dat zij 5 of meer geïnteresseerde kandidaten hebben voor een bepaalde cursus, maken we een aankondiging in de cursus agenda, openen het aanmeldformulier en start de werving voor de laatste cursisten om tot minimaal 8 kandidaten te komen. Bij de lijst met de namen van de cursisten (volledige naam en emailadres) is ook de gewenste cursuslocatie en de gewenste startdatum en tijd nodig. De KNSB zal zorgdragen voor een docent.
Verenigingen en regionale bonden kunnen hun verzoek voor een cursus insturen naar: bondsbureau@schaakbond.nl

Doe dit wel uiterlijk 6 weken voor aanvang van de gewenste startdatum!

Cursusagenda Opleidingen & workshops

17 januari 2024
Maastricht

Scheidsrechter 2 Maastricht

20 november 2023
Haarlem

Schaaktrainer 1 Haarlem

3 november 2023
Arnhem

Schaaktrainer 1 Arnhem

27 september 2023
Online

Schaaktrainer 1 Online

10 oktober 2023
Amsterdam

Schaaktrainer 1 Amsterdam