Om te kunnen schaken op school heb je materialen nodig.

Dit begint natuurlijk bij schaakborden en schaakstukken. Die zijn te bestellen via onze webwinkel: www.schaakbond-winkel.nl. Wist je dat er ook stukken bestaan in allerlei vrolijke kleuren?

Het is ook handig om een demonstratiebord te hebben. Dat is een extra groot schaakbord dat je kunt gebruiken bij een klassikale uitleg. Er bestaan demonstratieborden in allerlei soorten en maten: oprolbaar, stevig en digitaal. De stukken zitten er los bij en blijven bijvoorbeeld met een magneetje aan het bord zitten. Digitale borden? Kijk op www.chesser.nl of www.demoboard.online.

Welke je materialen je verder nodig hebt hangt af van de lesmethode. Bij de Stappenmethode en Samenschaken werken de kinderen in opdrachtenboekjes. Voor het werken met Chessity of Chessmatec heb je accounts nodig. Er zijn ook video’s beschikbaar, op Youtube of bijvoorbeeld via de SchaakCampus. Via 468 schaak zijn diverse materialen te bestellen, waaronder schaakhesjes voor Street Chess en borden met minder velden (4×4 en 6×6).

Zie ook lesmethodes.