Heb je ideeen om een schaakclub te starten of wil je de buurtschaakclub offcieel maken. Dan biedt de schaakbond enkele hulpmiddelen en tips.

Het samenkomen met een groepje schakers is een mooi begin, maar zodra er financiele zaken bijkomen als zaalhuur, aanschaf materiaal en inschrijfgeld, dan moet je iets gaan regelen. Ook wil je dan taken kunnen uitzetten en verantwoordelijkheden kunnen verdelen. Dat is het moment om eens verder te gaan kijken of er niet een officiele schaakclub moet worden opgericht. Dat hoeft niet veel gedoe te zijn. Het voorkomt bovendien later onduidelijkheden als niets is vastgelegd.
Vanaf het begin van de oprichting is aansluiting bij de schaakbond (KNSB) mogelijk. Ook met alleen beginnende schakers is elke club van harte welkom. Direct voordeel is dan natuurlijk dat je uit de eerste hand het actuele schaaknieuws krijgt en gewezen wordt op allerlei schaakevenementen in de omgeving. Bovendien kun je als club deelnemen aan de verschillende competities (regionaal en/of landelijk). Zie hier voor aansluiting bij de KNSB.

De schaakbond ondersteunt graag bij allerlei zaken, van het opstellen van de statuten, reglementen, tot de aanschaf van schaakmateriaal.

Zie hier voor een handig document met waar je dan allemaal aan moet denken:
Het oprichten van een schaakclub