De achtste competitieronde wordt gespeeld op zaterdag 1 april. Dat laatste is geen grap, maar deze keer wel een prijs die goed in de categorie infotainment valt. Speelt u een fraaie partij dan maakt u kans op een boek van uitgeverij New In Chess. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt deze keer The Chess Pub Quiz Puzzle Book geschreven door Dimitri Reinderman.

Partijen uit de Meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl

De Nederlandse grootmeester Dimitri Reinderman houdt van schaken en van puzzels. Dat dat een leuke combinatie kan zijn bewijst The Chess Pub Quiz Puzzle Book. Een pub quiz is een quiz met een aantal vragen die allerlei vormen kunnen aannemen. De puzzels in dit (Engelstalige) boek zijn zeer gevarieerd: foto’s, diagrammen en citaten herkennen, testen op schaakfeitjes, anagrammen oplossen, of het combineren van allerlei informatie. Het zijn zeker geen gemakkelijke puzzels, maar wat helpt bij het oplossen is dat bij veel puzzels in dit boek bepaalde (genummerde) letters in de gevonden namen/woorden samen weer een nieuw woord vormen, en dat levert weer nieuwe hints op. Diverse puzzels hebben ook een officiële hintspagina en alle puzzels worden toegelicht in de oplossingen aan het eind van het boek. Leuk om alleen of samen met iemand op te lossen en om nog wat (triviale) schaakweetjes op te doen!

Website New In Chess: https://www.newinchess.com

Nieuwsgierig naar dit boek? https://www.newinchess.com/the-chess-pubquiz-puzzle-book

Winnaars New In Chess schoonheidsprijs