KNSB-bestuurslid Iozefina Werle overhandigde een cheque voor 30 accounts voor Schaakmatties aan Jeroen Bottema. (foto Hoogeveen Chess)

Op de openingsdag van het Hoogeveen Chess Toernooi, zaterdag 19 oktober, feliciteerde KNSB-bestuurslid Iozefina Werle de initiatiefnemers van het schoolschaakproject Hoogeveen Schaakstad, Daniëla Mikkers en Jeroen Bottema.

Schoolschaakproject

Het schoolschaakproject was een dag eerder officieel van start gegaan op basisschool De Regenboog in Hoogeveen, zo vertelde Jeroen Bottema. Bottema gaf zaterdagochtend een presentatie over het project op het landelijke jeugdleidersoverleg in de kelder van het raadhuis. Bottema: “Bij het project ontvangen alle scholen een groot buitenschaakspel, gefinancierd door diverse sponsors. Er staan er inmiddels 26! Wij gaan na de herfstvakantie op deze scholen eerst drie proefschaaklessen verzorgen en hopen natuurlijk dat de scholen daarna meer willen. Het zou fantastisch zijn als we alle scholen echt aan het schaken krijgen komend schooljaar.”

Nieuw kader

Ook op de schaakclub Hoogeveen, waar Jeroen jeugdleider is, kunnen er nog wel jeugdleden bij. “Ik ben ook bezig om nieuw kader te werven en op te laten leiden om al die schaaklessen te helpen verzorgen. Dat valt nog niet mee. Ik zal daarom in de eerste fase zelf de meeste lessen op de scholen verzorgen.”

Jeugdtoernooi

Daniëla Mikkers heeft onder andere de organisatie van het Jeugd Grand Prix schaaktoernooi, ook vandaag, onder haar hoede. Na jaren heeft zij het voor elkaar gekregen dat in Hoogeveen weer een echt jeugdschaaktoernooi telt.

Cheque

De KNSB overhandigde aan Jeroen Bottema vervolgens een cheque voor 30 accounts voor Schaakmatties. Schaakmatties is de Jeugdschaakclub van Nederland waar basisscholieren in een veilige omgeving elke minuut van de dag kunnen schaken.