Overzicht van de speelzaal in Apeldoorn (foto Adriaan den Hertog)
Overzicht van de speelzaal in Apeldoorn (foto Adriaan den Hertog)

Afgelopen weekend (18 en 19 november) werd het eerste kwalificatie­toernooi voor het NK ABC 2024 gespeeld in Denksportcentrum Apeldoorn. In het door Schaakstad Apeldoorn georganiseerde toernooi streden in totaal 87 deelnemers in drie leeftijds­categorieën om 12 plaatsen in het NJSK 2024.

Apeldoorn organiseerde weliswaar voor het eerst een kwalificatie voor het NKABC, maar door hun ervaring met vele andere schaaktoernooien verliep deze kwalificatie prima. Er was alleen meer publiek dan gepland. Op de zaterdag was dat even een probleem. Op zondag werd een extra zaal gehuurd.

Het leek er even op dat we weer ruim over de 100 deelnemers zouden gaan, maar een paar spelers had het op laatste moment toch te druk of moest zich ziek afmelden. We zien hen graag in een van de volgende kwalificaties begin 2024.

De geplaatsten van dit weekend:
A-Jeugd: Leandro Slagboom, Roger Labruyère, Noah Ritzerveld
A-Meisje: Dana Verheij
B-Jeugd: Mees van Batenburg, Tommy Grooten, Philip Krykov
B-Meisjes: Josephine Damen, Elise Knobbe
C-Meisjes: Sarah-Joy Koorevaar, Thao Luong, Imara Hardeman

Zie op de website van Schaakstad Apeldoorn alle eindstanden en uitslagen.

Zie hier de fotopagina.

De organisatie in Apeldoorn heeft al direct aangegeven ook komend seizoen weer een kwalificatie te willen organiseren. De volgende kwalificatie is op vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2024 in Gouda. Het inschrijfformulier gaat van de week open.

Zie meer info hier.