Op 1 september a.s. komt Lise ten Holder de KNSB versterken. Directeur Dharma Tjiam is ontzettend blij dat Lise de functie van coördinator Schoolschaak en Opleidingen gaat invullen: ‘Lise is een energieke persoonlijkheid en heeft een stevige onderwijsachtergrond. Daar hebben we veel behoefte aan bij de uitbouw van het schoolschaak en onze opleidingen.’

Even voorstellen

Lise stelt zichzelf ook even voor: “Hallo, mijn naam is Lise ten Holder en ik start per 1 september bij de Schaakbond als coördinator Schoolschaak en Opleidingen. Het wordt mijn taak om te zorgen dat scholen zo goed mogelijk ondersteund worden bij het organiseren van schaaklessen. Ook zal ik de opleidingen tot trainer en scheidsrechter onder de loep nemen en onderzoeken hoe deze nog beter kunnen aansluiten op de behoefte van vrijwilligers en ouders die deze opleidingen willen volgen. Ik kijk ernaar uit om te beginnen! Hiervoor werkte ik twaalf jaar bij IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost . Hier hield ik mij onder andere bezig met het organiseren en ontwikkelen van aanvullend onderwijs en het coachen van (vrijwillige) gastdocenten. Ik kom zelf dus niet uit de schaakwereld; maar het schaakbord is bij ons thuis wel definitief uit de kast. Met name mijn oudste zoontje (ik heb er drie) begint al aardig fanatiek te worden. Ik moet dus dubbel aan de bak!  Een fijne zomer allemaal en wellicht tot ziens in het nieuwe seizoen.”