De meisjes waren in Rijswijk dit jaar duidelijk de sterkste. Machteld van Foreest (Groningen) en Eline Roebers (Amsterdam) werden eerste en tweede bij de Jeugd D en Stella Honkoop (Assendelft) pakte de meisjes D titel. 
Machteld was de week ervoor al Jeugd C kampioen geworden en was favoriet. In het verleden bleek dat meestal de tweede titel dan niet werd binnengehaald. Machteld toonde aan dat  het wel kon. Ze liet enkel een half puntje liggen tegen verrassing Leandro Slagboom (Leeuwarden) en werd kampioen met 8,5 uit 9. Bijzonder en een unicum, was dat ook de nummer twee Eline Roebers alle jongens voorbleef. Eline is weliswaar een jaartje ouder dan Machteld maar kan haar in ratingontwikkeling aardig volgen. Leandro werd derde.​
Bij de meisjes waren het niet de nummers 1 en 2 van de Meisjes C, die de boventoon voerde, maar Stella Honkoop. Stella pakte met een perfecte score van 9 uit 9 al een ronde voor het einde, de titel. Luna Morote (Graauw) werd knap tweede. Wendy Huang (Eindhoven) werd derde. 

De organisatie was voor de 28e keer in handen van de HSB. Voor de deelnemers doen ze echt alles. Alle deelnemers krijgen een persoonlijk aandenken met een fragment uit een eigen partij ingelijst direct na afloop van de prijsuitreiking uitgereikt.
Tip is om de  trucs per ronde na te spelen. Uit elke ronde hebben ze de leukste geselecteerd. Zie de toernooisite voor alle verslagen, sfeer foto’s en trucs!