Op 12 oktober jl. is de nieuwe Online Jeugdschaakclub Nederland van de KNSB geopend op Chesskid.com. De eerste 100 scholieren zijn al online. Voor alle (jeugd)schaakclubs heeft de KNSB een speciaal aanbod voor al hun jeugdleden tot en met 12 jaar. Een gratis toegangsbewijs ligt namelijk voor hen klaar. Het aanbod is 3 maanden geldig, dus wees wel op tijd. Tot uiterlijk 6 februari 2019 kunnen de clubs zich via het aanmeldformulier aanmelden. Voorwaarde dat jeugdleden van dit aanbod kunnen profiteren is dat de club zich heeft aangemeld. Alle communicatie verloopt namelijk via een volwassene van de club.
Wat is de Online Jeugdschaakclub Nederland?
De Online Jeugdschaakclub Nederland biedt basisscholieren de mogelijkheid om dagelijks tegen andere scholieren te schaken. De schaakbond organiseert wekelijks een of meerdere leuke toernooien waar alle jeugdschakers welkom zijn of ze nu beginner of al gevorderd zijn. Iedereen maakt ook kans op prijsjes niet alleen de winnaars van de toernooien. De schaakbond organiseert deze toernooien op het platform Chesskid.com.
De komende periode worden gebruikt om de nieuwe Jeugdschaakclub vorm te geven en de kinderen van zowel alle jeugdclubs als scholen te helpen hun weg online te vinden.
Op de Online Jeugdschaakclub Nederland kunnen clubs en scholen de eigen kinderen laten schaken:

tegen kinderen van de eigen school / club
tegen kinderen van andere scholen en clubs via de door de KNSB georganiseerde schaaktoernooien
tegen de computer
tegen kinderen over de hele wereld (snel- of live schaken) die op dat moment ook online zijn.

Na deze periode gaat het lidmaatschap van de Online Jeugdschaakclub Nederland € 7,50 per jaar kosten, zowel voor clubleden als niet-clubleden. Er wordt niet automatisch verlengd. 
Daarnaast gaan nieuwe jeugdleden tot en met 12 jaar voortaan ook een jaarlidmaatschap voor de Online Jeugdschaakclub Nederland ontvangen. Ook hier is de voorwaarde dat de eigen club zich heeft aangemeld en actief deelneemt (via het eenmalige aanbod of het reguliere aanmeldformulier voor scholen en clubs).
Er is een aparte website gebouwd waarop alle informatie over de club is te lezen: www.schaken.nl/onlinejeugdschaakclubnederland of www.schaken.nl/ojscnl
Op de landelijke Themadag op 8 december in Utrecht wordt tevens nadere informatie verzorgd over de Online Jeugdschaakclub Nederland. Vooraf aanmelden daarvoor is wel nodig. Zie hiervoor de Themadag.