Op zaterdag 17 juni was de beurt aan de jongste jeugd om voor de Nederlandse schaaktitels te gaan strijden in Spijkenisse. In drie leeftijdscategorieën t/m 7, 8 en 9 jaar in zowel de Open groepen als die voor de meisjes.
Mr. X was ook speciaal naar Spijkenisse gereisd om erbij te zijn. Hij kreeg zelf ook de nodige tegenstanders. SV Spijkenisse had namelijk een prijsvraag uitgeschreven om tegen Mr. X te mogen spelen in een simultaan. En zo geschiedde, 20 winnaars van de prijsvraag mochten het tegen Mr. X opnemen. Hij was van plan ze alle 20 onder de tafel te spelen, maar moest na ruim 1,5 uur de strijd staken om de prijzen aan de nieuwe pupillenkampioenen te gaan overhandigen.

Groep F (t/m 7 jaar)
In de strijd in groep F versloeg Sjoerd Oelmeijer (Sint Odilienberg) wel verrassend zijn beide concurrenten Pathak Raghav (Amsterdam) en Akul Gupta (Maastricht). Hij speelde wel remise tegen Dorian de Ridder – Schiedam. Sjoerd 1e met 6,5 uit 7 Pathak 2e met 6, Akul en Dorian gedeeld 3e met 5,5.

Top 3 groep F – foto’s Marian Draat

Groep F meisjes
De meisjes speelden dit jaar in aparte groepen om de titels. Thaara Swaminathan (Delft) won met 5,5 uit 7, tweede werd Riana Kolte (Uithoorn) en derde Charlotte Rietveld (Woerden).

Top 3 groep F meisjes – foto’s Marian Draat

Groep G t/m 8 jaar
In groep G was het misschien nog wel het spannendst. Twee spelers gingen gelijk op en eindigden met 6 uit 7. Dat waren Aren Margaryan (Leiden) en Bram ten Dam (Ten Boer). Aren had het onderlinge duel gewonnen en is daardoor als kampioen uitgeroepen. Aayush Venkatakrishnaiah (Best) werd 3e met 5,5.

Top 3 groep G – foto’s Marian Draat

Groep Meisjes G t/m 8 jaar
In groep G liet Evienne Jongejan (Dordrecht) er geen gras over groeien. Ze won al haar 7 partijen en werd kampioene. Pomme Leenen (Helmond) werd 2e met 6 en Anna Klijn en Aisha Yerramilli (Best) gedeeld 3e.

Top 3 groep G meisjes – foto’s Marian Draat

Groep H t/m 7 jaar
Bij de allerjongsten hield Aadvik Suthan (Utrecht) huis met 7 uit 7. Hans Pereira (Amsterdam) en Mitran Gnanasekaran (Voorburg) werden gedeeld 2e met 5.

Top 3 groep H – foto’s Marian Draat

Groep H meisjes t/m 7 jaar
Bij de meisjes H, waren het Malem Ngangbam (Voorburg) en Rin Okita (Den Haag) die samen op 6 uit 7 eindigden. Rin had echter van Malem gewonnen en werd zodoende kampioene, Malem 2e. Ira Pathak (Amsterdam) werd 3e met 5.

Top 3 groep H meisjes – foto’s Marian Draat

Zie hier alle eindstanden.

Met dank aan SV Spijkenisse voor de geweldige organisatie. Niets was te gek, Popcornkarretje, Suikerspinnen, Luchtkussen, voelbalveldjes, optreden van Mr. X en twee elektrische showauto’s van een van de sponsors.
Op de eerste foto lijkt het kleine zusje van Mr X ook aanwezig. Het meisje in het zwart-wit geblokte jurkje is echter Rhoda Nova Wilting (Rotterdam). Zij won door loting een doos van Koning Schaak. Ook werden nog 3 DGT klokken verloot.