Isafara Gergin is een van de Nederlandse deelnemers op het EJK
Lennart Ootes Lennart Ootes

Op 4 september reist een grote Nederlandse delegatie naar Roemenië af voor de Europese Jeugdkampioenschappen die tot en met 14 september duren.

De Nederlandse deelnemers zijn:

Loek van der Hagen (EK 18), Eline Roebers (EK 18), Rolinde den Heijer (EK 18 meisjes), Arthur de Winter (EK 16), Roger Labruyere (EK 16), Isafara Gergin (EK 16 meisjes), Mees van Batenburg (EK 14), Fleur Westerhof (EK 14 meisjes), Noah Ritzerveld (EK 12), Oscar Zecha (EK 12), Bregje Roebers (EK 12 meisjes), Hrdya Dinanath (EK 10), Roan Lenting (EK 10), Raghav Pathak (EK 10) en Niranjana Ganeshram (EK 10 meisjes).

Zij worden in het Roemeense Mamaia begeleid door Robert Ris, Tea Lanchava, Dimitri Reinderman en Frank Erwich.

Opvallend is de deelname van Eline Roebers aan het EJK in de open categorie tot en met 18 jaar. Wanneer Eline bij de meisjes tot en met 18 jaar deel zou nemen dan zou ze de elo-favoriet zijn voor de Europese titel. In de open categorie is ze een van de 12 deelnemende IMs. Topfavoriet is de Noorse IM Elham Abdrlauf met een rating van 2523. Arthur de Winter (die onlangs zijn laatste IM-norm scoorde) is een van de medaillekandidaten in de categorie tot en met 16 jaar. De resultaten van Nederlandse deelnemers worden hier bijgehouden.

De partijen beginnen dagelijks om 14.00 uur (Nederlandse tijd). Zondag 10 september is een rustdag. De laatste ronde begint om 12.00 uur op 14 september. Zie ook de officiële website van het EK-Jeugd.