Het team van captain Loek van Wely heeft zich in de top van het klassement gehandhaafd dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Hongarije. In de partijen van Jorden van Foreest en Erwin l’Ami werd het evenwicht nergens echt verbroken. Dat was ook het geval op bord 1 in de partij Leko-Giri, alhoewel de Nederlander op een gegeven moment wel bijna een uur tijdvoorsprong had. Cruciaal was toen de uitkomst van het paardeindspel in de partij van Richard Rapport tegen Benjamin Bok. Gelukkig greep de Hongaar na de tijdcontrole mis, waardoor Bok een belangrijk matchpunt voor Nederland kon binnenhalen.
Hongarije – Nederland              2-2
Leko-Giri                                 ½-½
Erdos-l’Ami                              ½-½
Rapport-Bok                            ½-½
Almasi-Van Foreest                  ½-½
De vrouwen wisten terug te slaan na de ongelukkige nederlaag tegen Turkije. Tegen Slowakije beslisten de beide witspelers al snel het duel in het voordeel van Nederland. Lanchava won groot materiaal met een paar leuke combinaties, en Peng mocht zelfs het genoegen smaken een matcombinatie uit te voeren. Anna-Maja Kazarian speelde met zwart  mooie dynamische partij waarin ze op een moment zelfs had kunnen winnen. Heel anders liep het bij Anne Haast, die de hele partij moest verdedigen en uiteindelijk na 94 zetten in het beruchte eindspel van Toren en Loper tegen Toren het verdiende halfje mocht claimen.
Nederland-Slowakije                 3-1
Peng-Repkova                         1-0
Haast-Cibickova                      ½-½
Lanchava-Vrbova                     1-0
Kazarian-Motycakova               ½-½
In de vierde ronde hebben de mannen opnieuw een sterke tegenstander in de vorm van Armenië met Levon Aronian op bord 1. De vrouwen nemen het op tegen het op papier gelijkwaardige Italië.