Na de succesvol verlopen zesde ronde wisten zowel de mannen als de vrouwen ook op zaterdag overtuigend tot winst te komen.
De mannen namen het op tegen Wit-Rusland. Anish Giri zette de toon door met zwart in een Spaanse opening zijn tegenstander te overspelen. Een eindspel met een kwaliteit meer leverde een vol punt op. Ook Erwin l’Ami stevende lange tijd op een vol punt af. Vanuit de opening had hij groot voordeel, waarna de koning van de tegenstander van ellende maar een lange reis ondernam. Na wat gemiste kansen resulteerde uiteindelijk een gewonnen eindspel voor de Woerdenaar, na het opspelen van de verkeerde vrijpion wist de Wit-Rus het op zijn tandvlees remise te maken. Ivan Sokolov offerde een stuk voor drie pionnen wat een prima beslissing was. Helaas greep hij in de tijdnood van de tegenstander vreselijk mis. Gelukkig miste Aleksandrov onder druk van de klok de beste voortzetting waarna de partij alsnog in remise eindigde. Jorden van Foreest verspeelde voor de tijdcontrole zijn gewonnen stelling en moest daarna weer van voren af aan beginnen. In een toreneindspel wist hij uiteindelijk Feodorov alsnog het volle punt te ontfutselen. Dankzij deze 3-1 overwinning staan de mannen nu 7e.
Wit-Rusland-Nederland             1-3
Zhigalko-Giri                            0-1
Stupak-l’Ami                             ½-½
Aleksandrov-Sokolov                ½-½
Feodorov-Van Foreest              0-1
De vrouwen wonnen met overmacht van het op papier sterkere Hongarije. Lange tijd leek de wedstrijd zelfs richting de 4-0 te gaan, maar met de uiteindelijke 3,5-0,5 overwinning viel goed te leven. De door Zhaoqin Peng voorbereide variant tegen Hollands van Hoang was duidelijk onplezierig voor de Hongaarse. Ze vergiste zich in de complicaties die ontstonden met een dameoffer waarvoor ze onvoldoende compensatie kreeg. Peng ging direct op de zwarte koning af en zette de 1-0 op het scorebord. Nog gemakkelijker verliep de partij voor Anne Haast. In een voor Haast voordelige stelling offerde de Hongaarse een stuk, maar ze had duidelijk de loperachteruitzet van de Tilburgse gemist. Ook Tea Lanchava kreeg haar voorbereiding tegen het Grunfeld-Indisch op het bord. Dankzij een vrije d-pion had ze mooi stukkenspel, en zoals altijd was dat haar wel toevertrouwd. Met leuke manoeuvres won ze een pion en wikkelde af naar een gewonnen eindspel. Iozefina Paulet speelde een goede partij. Ze gaf haar beide torens op voor de dame van haar tegenstandster en won daarbij een pion. Ze had goed gezien dat wit zich niet los kon werken. Nadat ze een stel paarden ruilde verdween een deel van haar voordeel en kon Gara door taai verdedigen de Hongaarse eer redden met een halfje. De vrouwen staan nu 12e.
Nederland-Hongarije                3,5-0,5
Peng-Hoang                            1-0
Haast-Lazarne                          1-0
Lanchava-Papp                         1-0
Paulet-Gara                              ½-½
Op zondag begint de achtste ronde om 14.00 uur Nederlandse tijd. De mannen spelen dan tegen het verrassend goed spelende Turkije. De vrouwen spelen tegen Servië. http://www.euroteams2017.com/en/