De topscorers van alle klassegroepen ontvangen de e-boek ‘Improve Your Chess Calculation’ van grootmeester R.B. Ramesh, winnaar van de Chess.com Book of the Year Award 2022

Over het boek:

Berekening is de sleutel tot het winnen van schaakpartijen. Het omzetten van uw schaakkennis in concrete zetten vereist berekening en nauwkeurige visualisatie.

Het slechte nieuws: rekenen is hard werken. Je kunt niet vertrouwen op gevoel of intuïtie, je zult je denkkracht moeten inschakelen. Het goede nieuws: je kunt je rekenvaardigheid verbeteren door te trainen. Zet een stelling op een schaakbord en probeer oefeningen op te lossen zonder de stukken te verplaatsen!

Grootmeester Ramesh RB is de perfecte coach om je schaakbrein wakker te schudden en je precies de juiste oefeningen te geven. ‘Na slechts een maand intensief trainen met Ramesh, voelde ik een seismische verschuiving in zowel de precisie van mijn berekening als mijn algemene niveau van scherpte’, zegt GM Daniel Naroditsky.

GM Ramesh is een van ’s werelds meest succesvolle coaches. Hij heeft veel van India’s toptalenten opgeleid in alle stadia van hun ontwikkeling op hun reis om internationale meesters en grootmeesters te worden. Ramesh begrijpt welke fouten spelers kunnen maken tijdens het rekenen. Hij weet dat de beste zet in een specifieke positie het tegenovergestelde kan zijn van wat je intuïtie je aanspoort te spelen. En hij geeft je de oefeningen om deze misvattingen recht te zetten en de juiste oplossingen te vinden.

Elke schaker zal baat hebben bij de honderden oefeningen in dit boek. Coach Ramesh brengt je rekenvaardigheid van het niveau van een clubspeler naar het niveau van een grootmeester.

Nieuwsgierig naar dit boek

Website New In Chess